avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Duplicat certificat nastere pentru cetatean roman si italian, cu domiciliul in Italia

Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:

-tatal meu, cetatean roman, locuieste de 10 ani in Italia unde are si domiciliu permanent. El s-a nascut in Bucuresti, in Sectorul 2. In prezent are dubla cetatenie: romana si italiana.

El doreste eliberarea unui duplicat dupa certificatul de nastere pentru ca apoi sa isi faca buletinul de Romania. Situatia este urmatoarea:
- Certificatul de nastere romanesc l-a oprit Statul Roman cand a primit certificatul de nastere international
- Certificatul de nastere int'l l-a predat in Italia la obtinerea cetateniei italiene
- Buletinul de Romania a expirat in iunie 2012
- Pasaportul de Romania – nu mai e valabil
- pasaportul de Italia - valabil
- Carte de identitate italiana – valabila

Avand in vedere datele expuse mai sus, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la modalitatea de obtinere a duplicatului certificatului de nastere romanesc.

Multumesc frumos,

Sorana Cojocaru
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:05, 24 Februarie 2013
Tatal dvs. merge la ambasada sau consulat si pe baza pasaportului sau a cartii de identitate italiene va imputerniceste pe dvs sa-i ridicati certificatul de nastere de la Bucuresti.
Poate sa apeleze si la un notar din Italia dar care are apostila de la Haga numai ca in acest caz trebuie sa traduceti dvs. in Romania imputernicirea si tot la banii aia ajungeti. Desigur tatal dvs. poate solicita direct de la ambasada sau consulat emiterea unui nou certificat dar cred ca in acest caz dureaza mai mult decat ar apela la serviciile dvs.
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean italian dana-mihaela dana-mihaela Ce acte imi sunt necesare pentru casatoria cu un cetatean italian. Casatoria va avea loc in Italia. Mentionez ca atat eu cat si viitorul meu sot suntem ... (vezi toată discuția)
Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Pasaport mortuar acbin acbin Buna seara.Concubinul meu a decedat in Italia acum jumatate de an.Exista un pasaport mortuar care se afla la fratele decedatului.Am cu acest barbat un copil ... (vezi toată discuția)