avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune pentru un teren intravilan

Va rog sa imi spuneti daca pentru iesirea din indiviziune trebuie autorizata o persoana sa depuna in numele proprietarului acte la cadastru , pentru ca proprietarul nu poate merge personal in acea localitate.
Este vorba de mama mea care nu se poate deplasa in acel oras fiind in virsta . Ar trebui sa dea cuiva o procura sau topograful care face schita pt teren poate merge si inregistra separarea (in doua) a terenului fara alte acte. Mentionez ca are o copie dupa ultimul extras de Carte funciara ( de acum un an). Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: liana1963 , utilizator 08:42, 28 Aprilie 2013
Trebuie facuta o procura prin care se desmneaza cineva a se ocupa de cadastru, propunere de dezmembrare daca se fac doua loturi din teren, dezmembrare si partaj sau doar partaj.
Apreciez raspunsul dvs. si va multumesc. As mai avea o nelamurire.Am luat legatura cu un topograf autorizat, care a masurat si a intocmit o schita a terenului impartit in doua ( o treime alcineva si mama 2/3). Asteptam sa ne raspunda daca are un nr provizoriu pt acea schita de la cadastru, ca sa putem sa facem o procura cuiva sa ne reprezinte la notar pt iesirea din indiviziune. Intrebarea e daca d-nul topograf poate depune la cadastru acea schita fara nici o imputernicire pe numele dinsului ? Nu reusim sa il contactam la tel cell. A raspuns f greu de 2 ori dar nu era gata schita atunci. (mentionez ca l-am platit in avans) Multumesc din nou anticipat!
I se va cere si imputernicirea din aprtea coproprietarilor.
Multumesc mult pt raspuns.
Mai am o intrebare legata de cazul cu impartirea terenului intravilan. Anul trecut mama a dat o imputernicire unei rude sa o reprezinte in cazul vinzarii terenului. Ruda era si proprietar pe 1/3 teren ,iar mama pe 2/3 din teren. Din cauza diferentei de opinie cu cit sa fie vindut terenul nu au fost prea multe oferte si mama a decis sa iasa din indiviziune. A anulat procura la notar si a trimis rudei copia prin posta. Respectiva ruda este o persoana in virsta si ea, mama este convinsa ca este de incredere si onesta. Singura mea problema este ca fiind in virsta de problemele cu terenul se ocupa ginerele pe care personal nu il cunosc,dar stiu ca a fost nemultumit de pretul cerut de noi si nu are nici o graba sa vinda. Sigur nu s-au opus la indiviziune. Intrebarea este daca Notariatul din orasul mamei a instiintat oficiul de cadastru sau o alta institutie din orasul unde se afla terenul ca procura a fost anulata ? Sau anularea a fost publicata in Monitorul oficial ? Cum stie circa financiara sau cadastru ca deocamdata mama e singura responsabila sa aduca o noua schita pt indiviziunea terenului ( sigur facuta de topograful angajat de noi). Ar trebui noi sa mai anuntam pe undeva aceasta anulare a procurii?
Multumesc anticipat! In continuare nu reusim sa mai contactam topograful .

Alte discuții în legătură

Dezmembrare teren manuelah manuelah va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat...la sfarsitul lunii februarie am mers la notar sa fac succesiunea dupa tatal meu decedat, pentru o casa la tara si ... (vezi toată discuția)
S-a facut o dezmembrare gresita - ce sepoate face ? oanaportar oanaportar - 1 lot teren - vreau sa cumpar oparte din teren - pt. aceasta s-a facut o dezmembrare gresita - cum pot schimba /corecta dezmembrarea ? Se face corectare ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune yrynela yrynela buna seara, va rog sa ma ajutati cu o problema, vreau sa ies din indiviziune de pe un titlu comun pe care suntem 8 coindivizori sau proprietari fiecare din ... (vezi toată discuția)