avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare somaj

in urma unui caz de forta majora sotia mea a trebuit sa intrerupa brusc servciul , pentru a o ingriji pe mama ei care a facut accident vascular cerebral. desfacerea contractului de munca s-a facut prin demsie cu acordul ambelor parti (angajator-angajat) . poate beneficia de ajutor de somaj , avand in vedere ca angajatorul a spus initial ca se poate , ulterior spunand ca el nu desfiinteaza postul ? se poate acorda somaj si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 25 Februarie 2013
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, având în vedere că ca ambele situatii sunt considerate motive imputabile salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu, concedierea Elena Iuliana Elena Iuliana Buna ziua. Am si eu o intrebare Ieri am fost chemata in biroul sefului meu si mi s-a spus ca in ultima vreme nu am avut rezultate atat de bune si ca au ... (vezi toată discuția)
Somaj bureac62 bureac62 Am plecat de la o firma prin acordul partilor.M-am angajat la alta firma si dupa o luna aceasta si-a restrins activitatea.I-mi pot introduce actele pentru ... (vezi toată discuția)
Somaj babycika babycika Buna ziua.Am fost angajata pe perioada de proba la o firma.Mi s-a facut un contract de munca fara analizele medicale facute,iar dupa o saptamana din motive de ... (vezi toată discuția)