avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fise fiscale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fise fiscale

Am completat si transmis D205, insa nu imi este clar daca mai trebuie intocmite fisele fiscale pentru salariati. Ma puteti ajuta sa clarific aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: Radu Aura , utilizator 09:56, 25 Februarie 2013
D205 inlocuieste fisele fiscale de pana acum. nu mai trebuie facute. in cazul in care salariatii doresc... fostele fise fiscale..., se face adeverinta cu salariile pe anul 2012.
Potrivit prevederilor art. 59 Cod Fiscal: (1) Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit in termenul prevazut la art. 93 alin. (2).
(2) Platitorul de venituri este obligat sa elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut. Documentul eliberat contribuabilului, la cererea acestuia, nu reprezinta un formular tipizat.
Declararea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit se face incepand din 2013 in formularul 205, care a fost modificat substantial prin Ordinul ANAF nr. 1913/2012, publicat in Monitorul Oficial nr. 850 din 17 decembrie 2012. Mai exact, in declaratie au fost introduse rubrici speciale referitoare la veniturile din salarii, care pana acum nu existau.

Noul formular 205 se depune de platitorii de salarii pentru impozitul pe salarii precum si platitorii altor categorii de venituri, acolo unde exista obligatia retinerii la sursa a impozitului, pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent, pentru anul fiscal expirat.

www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisele fiscale mai sunt obligatorii? laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, In fiecare an, eu ca salariat, am primit o fisa fiscala pentru anul in urma. Nu sunt sigura dar am inteles ca aceste fise fiscale nu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Adeverinta salariat carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Odata cu introducerea decl. 205 angajatorului ii revine obligatia de a elibera angajatilor o adeverinta cu venitul realizat in 2012. Nelamurirea ... (vezi toată discuția)
Intocmire d 205 pentru asociatie de proprietari predata la jumatatea anului Crina70 Crina70 Buna ziua! Pana in iunie 2015 am fost administratorul unei asociatii de proprietari, care ulterior a fost predata si, as vrea sa stiu cum se completeaza ... (vezi toată discuția)