avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Fisele fiscale mai sunt obligatorii?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Fisele fiscale mai sunt obligatorii?

Buna ziua,

In fiecare an, eu ca salariat, am primit o fisa fiscala pentru anul in urma. Nu sunt sigura dar am inteles ca aceste fise fiscale nu mai sunt obligatorii. este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 08:44, 28 Februarie 2013
Fisele fiscale au fost inlocuite pentru angajatori de declaratia 205 iar pentru angajati, potrivit art. 59 Cod Fiscal:

(1) Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului au obligatia sa completeze si sa depuna declaratia privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit in termenul prevazut la art. 93 alin. (2).
(2) Platitorul de venituri este obligat sa elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut. Documentul eliberat contribuabilului, la cererea acestuia, nu reprezinta un formular tipizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fise fiscale Radu Aura Radu Aura Am completat si transmis D205, insa nu imi este clar daca mai trebuie intocmite fisele fiscale pentru salariati. Ma puteti ajuta sa clarific aceasta problema? (vezi toată discuția)
Adeverinta salariat carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Odata cu introducerea decl. 205 angajatorului ii revine obligatia de a elibera angajatilor o adeverinta cu venitul realizat in 2012. Nelamurirea ... (vezi toată discuția)
Conventia civila si adeverinta de venit fdlsperanta1 fdlsperanta1 Pentru persoanele care au lucrat in anul 2012 cu conventie civila, trebuiesc facute adeverinte cu venitul realizat ? (i-am declarat in decl.205). Pana acum ... (vezi toată discuția)