avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cocediu de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cocediu de crestere copil

as dori din tot sufletul sa ma lamuriti intr-o problema!de curand am aflat ca sunt insarcinata iar patronul firmei la care lucrez m-i spus ca v-a suspenda firma iar eu nu stiu daca am dreptul sa intru in somaj si apoi din somaj daca pot beneficia de concediul pentru cresterea copilului!rog raspuns urgent,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:02, 25 Februarie 2013
In 2009 societatea unde lucram a intrat in insolveta si am intrat in somaj,apoi in prenatal si apoi crestere copil .Legal ai dreptul,numaisa intrii in somaj de acolo e ca si rezolvatl.Bafta multa si nastere usoara!
@florizabela

Pentru a intra in somaj va trebui ca c.i.m dvs. sa inceteze din motive neimputabile dvs.
Angajatorul insa nu este obligat sa va inceteze c.i.m prin desfiintarea postului...
De asemenea, beneficiati de indemnizatie de somaj daca indepliniti conditia de stagiu minim de cotizare de 12 luni lucrate in ultimele 24, precum si celelalte conditii prevazute de Legea 76/2002...
florizabela

Veti beneficia de somaj numai daca indepliniti conditiile p[revazute de Legea nr.76/2002 pentru acordarea acestuia ... din somaj se poate intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida imi expira cim andreea_munteanu andreea_munteanu Buna seara, Sunt insarcinata in 23 saptamani, la data de 1 iulie pot intra in concediu prenatal, dar problema este ca imi expira CIM la data de 16 iulie. ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil bianchina18 bianchina18 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire, situatia sta in felul urmator: incepand cu 1 septembrie 2015, am inceput un contract de munca pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Din concediu crestere copil in somaj alina_h alina_h Buna ziua! Momentan sunt in concediu maternal pana in iulie. Pot intra apoi in somaj si ulterior in prenatal in conditiile in care as naste al doilea copil in ... (vezi toată discuția)