avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Limita la suspendarea procedurii
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Limita la suspendarea procedurii

O procedura de achizitie publica cu un traseu lung: publicata si anulata in martie 2013, anulata in iulie 2013, republicata in octombrie 2012, suspendata in ianuarie 2013, suspendata 2 in februarie 2013 (de aceasta data din proprie initiativa, in data depunerii contestatiei de catre un potential ofertant, inainte de emiterea deciziei CNSC).

Mai erau doua zile pana la data limita de depunere a ofertelor.
Nu inteleg aceasta miscare de ultima ora, din proprie initiativa a AC: suspendare.

De cate ori se poate suspenda o procedura?

Un ofertant care a urmarit procedura si este la curent cu documentatia ar mai avea timp de pregatit documentele?

Am stat pe tusa la prima suspendare care a durat o luna... nu stiam cat o sa dureze, as fi avut timp sa pregatesc dosarul.

Nu prea stiu ce sa fac :)
Cel mai recent răspuns: soazig , utilizator 14:26, 26 Februarie 2013
Suspendarea procedurii nu se poate face de catre AC decat la decizia CNSC sau din proprie initiativa, in urma unei notificari. In cazul unei contestatii nu este prevazut dreptul AC de a suspenda procedura. Indiferent de situatie, AC are obligatia de a prelungi perioada de depunere a ofertelor dupa ridicarea suspendarii, cu cel putin durata suspendarii.
In privinta numarului de suspendari, acesta este nelimitat, dar este tinut strict de conditiile de suspendare de mai sus. Putem suspenda de oricate ori, dar nu de oricate ori vrea AC.
Multumesc pentru raspuns,
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare procedura de atribuire suspendata soazig soazig Buna ziua, Urmaresc o procedura de achizitie de ceva vreme si nu inteleg urmatoarele lucruri. In prima faza, aceasta procedura este \\"cu cantec\\".E ... (vezi toată discuția)
Procedura de atribuire contestata Jurist TM Jurist TM Urmeaza sa participam la o licitatie la care s-a contestat caietul de sarcini, solicitandu-se excluderea unor conditii de participare considerate de un ... (vezi toată discuția)
Urgent - contestatie dancantemir dancantemir Am primit o contestatie dupa comunicarea rezultatelor. Am transmis punctul de vederer fara sa cer suspendarea procedurii. Art.93 din HG ma obliga la ... (vezi toată discuția)