avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Preschimbare certificat de inregistrare in scopuri de ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Preschimbare certificat de inregistrare in scopuri de tva

O soc.platitoare de tva si-a mutat sediul social intr-un alt sector-iunie 2012.
Administratorul nu a fost sa-si anuleze si ridice noul certificat de inregistrare in scopuri de tva.
Toate deconturile de taxa au fost depuse electronic si am confirmare de depunere fara erori.
Acum Anaf de la noul sediu trimite notificare de anulare din oficiu a inregsitrarii in scopuri de tva incapand cu 13.02.2013 motivand lipsa depunere pe parcursul semestrului calendaristic a deconturilor de tva.
Pt.lipsa ridicarii certificatului de tva puteau anula din oficiu?
Initial mi s-a spus ca se rezolva prin luna mai.Pana atunci contribuabilul sa emita facturi fara tva.La intrebarea mea fireasca,daca se dovedeste o greseala,contribuabilul ce face,colecteaza tva la facturile emise din urma?Cu o candoare de nedescris mi-a rapuns ca da.Dupa ce m-am enervat bine,am mers ceva mai sus si s-a luat la analiza dosarul.In 2 min evident mi s-a confirmat ca este o greseala.Acum sunt curioasa cand vine decizia.Ii mai las 1-2 zile si ma duc din nou.
Cititi si va minunati.
Am reusit sa iau decizia de indreptare eroare materiala in data de 27.03.2013.Au repus tva-ul din 2011 cum era corect.Pe 26.05.2013 primesc notificare ca soc.s-a radiat din Registrul de tva la incasare,deoarece soc.nu este platitoare de tva.
Pe mfinante si dosar fiscal soc.figureaza platitoare de tva.
Este fara cuvinte,alte drumuri,alt timp pierdut pt.functionari incompetenti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector fiscal tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O firma s-a transferat cu sediul social. Vector fiscal depus la depus in 31.01.2011 pentru anul 2011 la sediul initial cu tva lunar. In luna iunie s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare cod tva fara notificare la sediul social. Bogdan.k Bogdan.k Mi-a fost anulat codul de TVA, pe motivul ca nu au fost depuse deconturi de TVA pe perioada de 6 luni. Contabila-expert care trebuia sa faca acest lucru a zis ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Daca in declaratia 300 la IANUARIE 2009 la randul 23 s-a omis introducerea manuala a sumei tva este corect ca in decontul din mai sa trec respectiva suma la ... (vezi toată discuția)