avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Produse livrate din China in UE fara ca marfa sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Produse livrate din China in UE fara ca marfa sa treaca prin Romania

Afacerea pe care o am vinde produse in toata lumea, iar livrarile se fac direct din China, de catre un partener Chinez (persoana fizica), fara ca marfa sa mai treaca prin Romania (minimizand astfel costul transportului).

Din punct de vedere fiscal/contabil, intampin trei probleme:
1. Sub ce forma legala pot trimite bani din firma catre partenerul chinez, pe care acesta sa ii utilizeze pentru a cumpara produse ? Plata in China se face cash sau prin transfer bancar local.
2. Cum inregistrez in contabilitate intrarile si iesirile la aceste produse pe care le vand ? Produsele nu ajung in Romania, deci nu le pot face aici documente de import/export.
3. Aceasta modalitate de desfasurare a afacerii se incadreaza la vanzari sau la prestari servicii ?
Acest lucru este important deoarece am firma neplatitoare de TVA si in cazul in care trebuie incadrata neaparat la prestari servicii trebuie sa devin platitor de TVA intracomunitar.

Alte discuții în legătură

Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare intracomunitara deceneum deceneum Buna ziua. Detin o firma platitoare de TVA , in Romania. Activitate actuala a firmei o reprezinta importul de marfa-imbracaminte (in special rochii ) din ... (vezi toată discuția)