avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... incheiere de intabulare vs extras CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

incheiere de intabulare vs extras CF

Am cerut asociatiei de proprietari sa afiseze un extras CF de informare care sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra sediului construit din banii nostri (o cladire mica). In schimb, ei au afisat o incheiere de intabulare prin care primaria, pe al carei teren este ridicata cladirea, recunoaste existenta unui imobil care deserveste sediul Asociatiei de Proprietari. Ce explicatie poate exista pt. ca nu au binevoit sa afiseze extrasul CF de informare? Pot exista diferente?
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 13:47, 16 Martie 2013
Nu prea am inteles in ce consta incheierea pe care o mentionati. Banuiesc ca este dovada intabularii dreptului de proprietate al UAT (Unitate Administrativ Teritoriala) si totodata ar fi trebuit sa fie intabulat si dreptul de concesiune al terenului.
Pentru a va face dovada intabularii dreptului de proprietate al constructiei in favoarea Asociatiei de proprietari ar trebui sa va arate atat o incheiere de intabulare cat si un extras de informare care sa ateste acest lucru. Daca veti privi incheieere fara extras va garantez ca nu veti intelege mare lucru, fiind folosit un limbaj destul de tehnic.
Incheierea de intabulare contine indicii desptul de bune, cum ar fi numarul cadastral si cartea funciara.
Puteti scoate de la OCPI un extras CF pentru informare utilizatnd aceste informatii, dureaza 4 zile lucratoare si va costa 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara lupascu lupascu BUNA ZIUA, va rog sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: pentru un extras de carte funciara trebuie sa vina proiectantul sa masoare terenul?Va ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare imobiliara, bun evaluat dar fara intabulare in forma actuala basu basu Buna ziua, am participat la o licitatie de executare si am adjudecat casa licitata. Am constatat 2 probleme, anume: - casa in forma evaluata nu are ... (vezi toată discuția)
Imobil lipsa pe extrasul cf pentru informare cospreda cospreda Buna seara, Sunt presedintele unei asociatii de proprietari pentru care am solicitat de la cadastru un Extras de carte funciara pentru informare pe care mi ... (vezi toată discuția)