avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nerespectare contract v-c in legatura cu locuri de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nerespectare contract v-c in legatura cu locuri de parcare

Buna ziua,
In disperare de cauza apelez la acest forum si userii de aici poate imi puteti da vreun sfat/ajutor!
Incerc sa sintetizez insa sa spun cam tot ce ar fi important:
1.In 2006 incepe constructia unui ansamblu rezidential.
2.Prin 2008 platesc avans si ulterior rest pt garsoniera in ansamblu.
Loc de parcare nu cumpar (costa cca 9000E,f mult pt o suprafata de 10m2).
Unul din motivele pt care am cumparat aceasta locuinta a fost promisiunea initiala ca se vor construi locuri de parcare gratuite/comune si cu plata(contra cost-individuale).
Platim avansul,facem ante-contractul.Platim restul la cateva luni mai tarziu si semnam contractul.
In contract se specifica clar ca se vor construi 31 locuri de parcare.
Dovada o aveti aici:
[ link extern ]
Chestia e ca la acel moment,cand am dat restul de bani si am semnat contractual(am fost primul sau printre primii proprietari) blocul era in ultima faza de finisare iar suprafata parcarii inca nu era definitivata,asfaltata,trasata ,etc.
In cateva luni aceasta a fost gata,insa a fost redefinita putin fata de planul initial.S-au numeratat locurile de parcare(sub si supra teran) si fiind f putini proprietari la acel moment(cca 10 la aproape circa 80-90 locuri de parcare)nu se deranja nimeni pe nimeni.
Cu timpul,lumea incepea ca sa cumpere apartamente,unii luau si loc de parcare pana ne-am trezit,noi ,cei fara loc cumparat ca trebuie sa evacuam acele locuri pe care stateam pentru ca dezvoltatorul incepea sa le vinda pe toate.
Din discutiile cu alti proprietari se pare ca eu si inca cel putin 1 alt proprietar avem acel articol in contract,de la urmatorii(care au venit ulterior) acel model de contract s-a modificat si nu mai era acea clauza cu 31 locuri de parcare,unii nici macar nestind ca in trecut se promisesera acele locuri “publice”.
Practic,dezvoltatorul in acest moment si-a insusit toate locurile de parcare,a modificat planul din mers,una ne-a promis noua in contract,alta la restul si acum deja aproape toate locurile sunt vandute sau inca ale lui,practice,nefiind nicaieri delimitate acele 31 de locuri din totalul de X locuri in tot complexul.
Nici macar daca ar vrea sa le faca,nu mai are de unde pentru ca nu mai e spatiu comun de amenajare,iar banii deja i-a luat de la alti proprietari.
Nici macar nu pot zice ca a vandut spatiu cota indiviza doar pt el pt ca multi in contractile lor nu au acea clauza.
Deci,situatia e f alambicata.
In momentul de fata as vrea sa stiu inainte de a face tam-tam face to face cu dezvoltatorul daca am ceva “concret” cu care sa pot negocia ceva sau acea clauza(cea din poza din link-ul de mai sus) nu are nici o valoare.
Problema si mai mare e ca si de as castiga vreun eventual proces sau vreo reclamatie la primarie,etc,multi proprietari s-ar trezi(cred?) ca trebuie sa elibereze locuri de parcare cumparate abuziv(cred eu,fara stirea lor) din cauza ca eu “m-am revoltat” ,deci as fi intr-o situatie destul de incomoda.
E ca si cand ai turna un hot de telefoane si toti clientii lui acum trebuie sa restituie telefoanele furate cumparate de la el.
Din discutiile de pana acum cu office-ul lor(dep vanzari) nu am aduc aceasta clauza la iveala,ei nu stiu ca eu o am in contract.Momentan vreau sa nu fac “valuri” pana nu stiu daca am ceva concret la mana.
Corect era sa fi construit 60 locuri cu plata,iar pt restul inca 31.Prinzi loc intr-o,bine,nu prinzi,asta e,parchezi “afara”.Asa ,dezvoltatorul face bani si oamenii sunt obligati sa plateasca sau sunt dati afara din parcare.
Va rog foarte mult si as aprecia daca m-ati putea ajuta!!!

Ce ma sfatuiti?Cum sa procedez?

Cel mai recent răspuns: hadrian2013 , utilizator 17:39, 20 Mai 2013
Am cautat pe net si se pare ca in alt complex rezidential dezvoltatorul ar fi facut acelasi lucru:
citez (si sterg unde sunt datele personale care momentan nu doresc sa fie publicate)

Un grup de foşti angajaţi ai lui ....dezvoltator... ne-au relatat multe amanunte despre ilegalitatile grave comise de afacerist şI de către mana sa dreaptă, directoarea X , la ansamblul rezidenţial ....”|n oferta şi antecontractele date clienţilor, erau specificate construirea un restaurant-bar şI a unui teren de tenis in. Dar dezvoltator şi X au scos terenul din contracte şI şI l-au însuşit. Dacă cineva face verificari la cadastru, va descoperi ca acest complex are un teren care nu este al lor. Au scos terenul de tenis şi cu restaurantul şi au zis că acesta e terenul lui dezvoltator, unde el doreşte să facă alt bloc, pe cei 700 de metri. Deci, le-a furat din teren. In plus, s-au făcut mai multe modificări ale proiectului pe parcursul lucrărilor, pentru că proiectul iniţial era prost, acesta din urmă fiind făcut tot de firma lui,
Deci,se pare ca nu e singurul complex unde a facut aceasi miscare.
E ceva de atacat in instanta sau imi pierd vremea?
Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Din discutia mea cu directoarea X ,ea mi-a zis din ce am inteles,cam aceeasi chestie care a zis si Ynocennta:Adica in contract nu se spune clar care e terenul acela,locurile,etc.

Daca e sa o iau asa,putea face orice modificari la zonele care nu sunt cota indiviza.
Idei?Pareri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Parcare privata Marc-Antonio Marc-Antonio Bună ziua , as vrea sa stiu care este diferenta denumiri dintre ; loc de parcare si loc ptr parcat ? Locuiesc într-un complex rezidențial din ... (vezi toată discuția)
Cadastrala pt parcare in complex rezidential mihaela bigu mihaela bigu Buna ziua Am achizitonat un apartament intr-un complex rezidential, impreuna cu un spatiu de parcare exterior. Dezvoltatorul a cumparat un teren pe care a ... (vezi toată discuția)