avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COMISIE DISCIPLINARA??!!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COMISIE DISCIPLINARA??!!?

Am si eu rugamintea pentru cine este in masura sa raspunda...in ce conditii se face comisie disciplinara si daca pentru neindeplinirea target-ului in conditiile in care acesta nu s-a dat pe anul acesta...., se poate poate face comisie disciplinara?
Cred ca unii nu mai stiu ce sa faca sa scape de angajati......................................
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:21, 18 Februarie 2009
Consider ca raspunsul il gasiti in Regulamentul de ordine interioara daca angajatorul are asa ceva
Pentru cercetarea abaterii disciplinare şi propunerea sancţiunii, angajatorul constituie o comisie. Din comisie va face parte fără drept de vot, în calitate de observator, şi un reprezentant al organizaţiei sindicale al cărei membru este salariatul cercetat.

Condiţia necesară şi suficientă pentru declanşarea răspunderii disciplinare este abaterea disciplinară.
Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea indicatilor date de catre superior ContSters126583 ContSters126583 in baza unui contract de munca incheiat intre un serviciu public si un angajat ce masuri se impun in conditiile in care: -angajatul nu se afla la prima ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! abaterile disciplinare se pot lua in considerare ... nokia25s nokia25s Buna ziua ! Abaterile disciplinare se pot lua in considerare fara un proces verbal de constatare? (o dovada clara a abaterii) O abatere disciplinara ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni salariale patriciapur patriciapur Buna ziua, Va rog sa ma mai ajutati cu anumite informatii. In ce conditii este legal ca angajatorul sa ma sanctioneze cu 10% din salariu? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)