avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pentri intreprindere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pentri intreprindere individuala

Titularul Intreprinderii Individuale isi poate incheia contract individual de munca la I.I. la care este titular ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 27 Februarie 2013
Nu. El plateste totusi contributii obligatoriu la sanatate si in unele situatii si la pensie.
Eu am tot cautat prin lege si nu gasesc scris negru pe alb ca nu poate. Ma ajutati cu o baza legala?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
celeterm, utilizator
Consultati oug 44 din 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre pfa, ii si if, actualizata pe la articolul 25. alin (3)
Întreprinzătorul persoană fizică titular al unei întreprinderi individuale este asigurat în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurat în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.

Citiţi mai mult: [ link extern ]
pai tocmai asta va spuneam ca am citit si eu legea si nu vad negru pe alb scris ca nu are voie. Daca tot stiti exact va rog sa postati bucata din lege in care scrie ca nu are voie.
Nu veti gasi expresia cautata pentru ca pur si simplu nu e si nici nu a fost nevoie sa o treaca pentru ca ce v-am redat eu asta inseamna ca e asigurat prin efectul legii. Deci nu mai are cum sa-si mai faca si contract de munca.

Alte discuții în legătură

Pot avea contract de munca daca infiintez intreprindere individuala? Ramona1982 Ramona1982 ce reguli sunt pentru a deschide o interprindre individuala pt taxi? am intees ca cei care deschid asa ceva nu au voie sa isi \"bage\" carte de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)
Lamuriri intreprindere individuala lacrutza lacrutza Buna, am deschis recent o intreprindere individuala si as dori sa stiu daca ma pot angaja eu ca titular al intreprinderii..... iar in cazul in care angajez ... (vezi toată discuția)
Angajat la intrep.individuala marial marial am o intrep.individuala pe numele meu,pot sa ma angajez cu cim la ii? (vezi toată discuția)