avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebari reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebari reabilitare cazier judiciar

Buna ziua , am avut o problema in 2006 si anume am fost judecat pentru complicitate la furt si dupa cateva saptamani de arest preventiv mi-au dat drumul cu 1 an cu suspendare . Din cate am inteles atunci trebuiau sa treaca 3 ani , timp in care eu sa fiu cuminte . Au trecut 7 si am fost cuminte dar tot mi-a ramas cazierul patat . Intrebarile mele sunt :

1. Imi trebuie neaparat un avocat ?
2. Stiu ca trebuie sa ma duc la tribunalul unde am fost judecat sau la cel din sectorul meu, dar ca sa fac cererea cu cine vorbesc inauntru ? (grefier,judecator,etc .. cu cine?)
3. De obicei cat dureaza o asemenea procedura (cu aproximatie)
4. Costa bani fara avocat ?
5. Cate infatisari se dau / sunt ?
6. Daca ar fi cazul pentru reprezentare cu avocat , ar costa mult ? (stiu ca fiecare poate are tariful lui dar asa la general) .
7. Normal nu ar fi trebuit sa se autosesizeze "cineva" si sa-mi fi sters cazierul ? (ma refer ca au trecut atatia ani)
8. Exista vreo modalitate sa fac aceasta cerere si online ?

Astept cu nerabdare raspunsurile , va multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
ContSters283403, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:59, 28 Februarie 2013
Aşa este , normal ar fi trebuit ca după expirarea termenului de încercare să intervină reabilitarea de drept, dacă ar fi fost îndeplinite toate condiţiile .Cum nu s-a întâmplat acest lucru, după cum spuneţi, va trebui să vă adresaţi instanţei pentru ca aceasta să constate faptul că a intervenit reabilitarea drept. Această procedură are loc strict pentru constatarea reabilitării , nefiind un proces de reabilitare judecătorească.Apoi, cu hârtia de la instnaţă vă prezentaţi la serviciul caziere pentru a se opera modificările în cazier şi astfel veţi avea cazierul ,,curat,,.
Nu aveţi neapărat nevoie de avocat, puteţi rezolva problema şi fără a vă angaja avocat.
Si cum procedez sa ma adresez instantei ca aceasta sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept ?
O pot face si online (email,cerere cumva...)
Si cat dureaza "chestia asta" adica sa ma adresez instantei ... etc .. ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
ContSters283403, utilizator
Nu , cel mai bine este să depuneţi personal cererea, chiar şi la instanţa egală în grad celei care a pronunţat condamnarea , de la domiciliul dvs. Instanţa va lua act de faptul că de la data pronunţării hotărârii de condamnare şi până la expirarea termenului de încercare nu aţi mai comis alte infracţiuni şi drept urmare va constata faptul că a operat reabilitarea de drept.
Sper să vă fie util şi următorul model de cerere:

Cerere de constatare a reabilitarii de drept


DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ........................, domiciliat in ..............., str. ............., nr. ..., va rog sa pronuntati o hotarare prin care sa se constate intervenirea reabilitarii mele de drept.

Motivele cererii:

In fapt, prin sentinta pen. nr. ...... din ............, pronuntata de ............, in baza art. ..... am fost condamnat la pedeapsa ......... inchisoare/amenda, pe care am executat-o/platit-o. Din momentul executarii au trecut mai mult de trei ani, perioada de timp in care nu am mai savarsit nici o alta infractiune.

In drept, imi intemeiez cererea pe dispozitiile art. 134 C. pen. . Anexez la prezenta copia hotararii de condamnare.

In dovedirea cererii va rog sa solicitati copie de pe fisa mea de cazier, pentru a constata ca nu am suferit nici o alta condamnare.

Data ..............

Semnatura,
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Se poate ca cererea sa fie depusa si de un parinte ?

Se poate ca cererea sa fie trimisa si prin posta ?

Odata cererea depusa , va dura mult timp ? (asta daca aveti idee, ca am intrebat deoarece observ ca mai sus ati precizat ca nu este vorba de o instanta judecatoreasca ci de o "chestie" procedurala iar eu am nevoie de cazier cat mai curand posibil)

Nu prea am idee unde / la cine sa o depun adica ma duc la Judecatoria sectorului meu dar intru si ... nu stiu unde, cum ...


O depuneţi personal la judecătorie, la judecătorul de serviciu .Nu ar trebui să dureze foarte mult.

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)