avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebari reabilitare cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebari reabilitare cazier judiciar

Buna ziua , am avut o problema in 2006 si anume am fost judecat pentru complicitate la furt si dupa cateva saptamani de arest preventiv mi-au dat drumul cu 1 an cu suspendare . Din cate am inteles atunci trebuiau sa treaca 3 ani , timp in care eu sa fiu cuminte . Au trecut 7 si am fost cuminte dar tot mi-a ramas cazierul patat . Intrebarile mele sunt :

1. Imi trebuie neaparat un avocat ?
2. Stiu ca trebuie sa ma duc la tribunalul unde am fost judecat sau la cel din sectorul meu, dar ca sa fac cererea cu cine vorbesc inauntru ? (grefier,judecator,etc .. cu cine?)
3. De obicei cat dureaza o asemenea procedura (cu aproximatie)
4. Costa bani fara avocat ?
5. Cate infatisari se dau / sunt ?
6. Daca ar fi cazul pentru reprezentare cu avocat , ar costa mult ? (stiu ca fiecare poate are tariful lui dar asa la general) .
7. Normal nu ar fi trebuit sa se autosesizeze "cineva" si sa-mi fi sters cazierul ? (ma refer ca au trecut atatia ani)
8. Exista vreo modalitate sa fac aceasta cerere si online ?

Astept cu nerabdare raspunsurile , va multumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
ContSters283403, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:59, 28 Februarie 2013
Nu aveti nevoie de cazier pentru ca oricum instanta o sa faca adresa pentru a primi cazierul dvs.
Sumele trebuie achitate, daca nu le-ati achitat o sa le achitati acum.
Sentinta o sa o gasiti la judecatoria in care v-ati judecat in fond. Mergeti la arhiva si cautati dupa nume in anul in care stiti ca v-ati judecat.
Sau, ca sa va fie mai usor mergeti si scoateti un cazier dvs. si vedeti ca este trecuta si sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar valentinanghel2005 valentinanghel2005 In data de 23.06.2005 am fost condamnat 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf. art. 81,82 CP prt. art. 78/1 OUG 195/2002 def. prin neapelare. ... (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)