avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM

Sunt salariat contractual la o primarie si membru al unui sindicat legal constituit.
Problema este ca functionarii din cadrul aceleasi primarii incheie acord de munca cu primarul, fara al mai inregistra la ITM si fara al supune aprobarii in consiliul local.Pot sa fac sesizare la ITM ca nu am fost prinsa si eu in contractul la nivel de unitate?( pentru ca si eu sunt salariat al aceleiasi institutii si membru al aceluiasi sindicat.)Legea dialogului social nu specifica in clar ca si acordurile se inregistreaza la ITM.Mentionez ca suntem mai putini de 21 de angajati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:57, 28 Februarie 2013
Acel acord este incheiat in nume propriu sau in nume colectiv?
Acordul este al functionarilor publici din primarie, la sfarsitul paginilor acestui acord este atasat tabelul cu respectivii functionari.
Si dvs de ce nu figurati in acel tabel?
Pentru ca sunt contractual, adica nu am fost numita functionar public.
Daca este incheiat de functionarii publici, atunci inseamna ca nu va este aplicabil acel acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca dana manea dana manea Daca la nivelul unei institutii se incheie Contract Colectiv de munca cu sindicatul reprezentativ, se mai poate incheia si Acord colectiv cu un alt sindicat la ... (vezi toată discuția)
Contractele colective de munca provincia provincia Contractele colective de munca incheiate de salaritii primariei sunt valabile sau vor fi din nou, atacate de controalele Curtii de Conturi. Fara clauzele din ... (vezi toată discuția)