avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii servicii intracomunitare

Va rog sa ma ajutati. Societatea vrea sa trimita in Italia la un curs de formare profesionala cativa angajati. Firma din Italia ne-a facturat serviciile cu formarea profesionala, cazarea si masa. Aceasta reprezinta o prestare de servicii intracomunitara care trebuie declarata in Declaratia 390? Dar in Intrastat?
Operatiunea intra in sfera taxarii inverse? In decontul 300 se trece la achizitii intracomunitare? Daca da, la ce pozitie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bodean , utilizator 19:42, 28 Februarie 2013
Da, este o prestare de servicii intracomunitara care trbuie declarata prin 390.
Nu este taxare inversa.

Informaţiile privind pragurile valorice Intrastat se publică anual, în Monitorul Oficial al României, la sfârşitul anului anterior celui pentru care pragurile valorice sunt în vigoare. Pragurile valorice INTRASTAT stabilite pentru anul 2013 sunt:

pentru introduceri intracomunitare: 500.000 lei
pentru expedieri intracomunitare: 900.000 lei
Buna seara,

In INTRASTAT se declara numai valoarea achizitiilor/livrarilor de bunuri care depasesc pragurile precizate mai sus. Serviciile nu se declara in INTRASTAT.

Nu trebuie declarata in 390, deoarece intra pe exceptiile prevazute la 133, alineatul 7, litera b din Codul fiscal.
Factura sau facturile sunt intocmite fara cota TVA din Italia si contine toate aceste servicii(cursuri, cazare masa)?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
CONTABIUM, Contabil
Da factura este intocmita fara TVA si cuprinde toate serviciile(curs, cazare si masa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia intrastat si 390 nefertiti_g nefertiti_g buna ziua, livram marfa din romania, catre un stat membru ue,iar marfa de acolo pleaca catre un stat non-ue. se declara in intrastat si in 390 livrarea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit iclaudia19 iclaudia19 buna ziua, am cumparat o masina dintr-o tara ue pe firma...mi s-a scazut tva-ul la cumparare...impozitul pe profit scade sau nu este deductibil...este prima ... (vezi toată discuția)
Declaratie achizitii intracomunitare DB56 DB56 Firma noastra ( platitoare de TVA ), cumpara produse din Germania, pe care le revinde beneficiarilor din Romania. Marfa este expediata direct din Germania ... (vezi toată discuția)