avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Cum radiez masina daca am actele, dar nu am contract ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Cum radiez masina daca am actele, dar nu am contract de v-c

salut am si eu o problema
am masina de la o persoana cunoscuta si nu am facut contract de v-c si vreau sa o radiez apoi sa o duc la programul rabla si nu am idee ce trebuie sa fac va rog daca ma puteti ajuta .. . multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 13:19, 1 Martie 2013
doar proprietarul de drept o poate radia
nu vrea sa mai faca actul fostul proprietar?
ba da.. face actul de vanzare cumparare nu are nimic impotriva , insa eu ma intreb daca pot sa radiez masina fara sa mai fac itp sau alte acte pe la politie ca nu vreau sa mai circul cu ea , vreau sa o radiez si sa beneficiez eu de talonul de la programul rabla ..
Ca sa o radiati masina, trebuie sa o aveti inscrisa la impozite si taxe, pe numele dvs. Neavand contract de vanzare cumparare cu fostul proprietar, ma indoiesc ca o aveti inscrisa la impozite.

Vanzatorul a radiat-o deja dupa numele lui, sau el plateste impozitul in continuare?

Deci presupunand ca nu o are radiata, faceti act de vanzare cumparare, intocmiti dosarul pt inscriere la impozite si taxe pe numele dvs, dupa care solicitati certificat fiscal ca sa o duceti la programul rabla. Nu necesita sa o inscrieti in politie pe numele dvs, ca sa o duceti la fier vechi. Adeverinta primita de la fier vechi, va ajuta sa o radiati de la impozite si taxe de pe numele dvs.

Poate reveniti cu lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate radia o masina de mine in urmatorul caz? silesax silesax este posibila radierea unei masini pe care am cumparato (un aro cu motor de bv) cu acte in regula dar careia nu vreau sa duc actele pina la capat de catre ... (vezi toată discuția)
Masina fier vechi - cumpar rable Floriann P Floriann P In 2019 am avut o masina ( rabla) pe care am dat-o la cei cu anunturi \'cumparam rable-radiere pe loc \' , am sunat la ei , au venit , au luat masina , i-am ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii Abandonation Abandonation Salut, am o masina ( o rabla ) care am dato la fier vechi dar nu am radiato, masina este pe numele bunicului ( care este decedat ) . Am fost la politie pentru ... (vezi toată discuția)