avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Radiere firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Radiere firma

Buna ziua. Va rog frumos daca poate cineva sa-mi ofere informatii despre urmatoarea problema: Firma la care lucrez are o factura neincasata pentru prestari servicii din anul 2008, notificari trimise fara raspuns, procedura concilierii indeplinita fara prezenta la termen a firmei debitoare; iar acum aflam cu stupoare ca firma respectiva se afla in procedura insoventei de anul trecut din aprilie, pe noi nu ne-a anuntat nici lichidatorul nici debitorul; procedura s-a incheiat si firma debitoare a fost radiata din 11 februarie 2009. Mentionez ca aveam un contract semnat de ambele parti din 2006. Cum poate firma mea sa-si mai recupereze banii sau cum poate departamentul de contabilitate sa stearga acest debit din registre, in baza a ce? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 23:48, 18 Februarie 2009
Daca aveti dovada radierii puteti sa treceti suma pe pierderi din creante.
Dovada radierii nu exista decat pe site-ul Ministerului de Finante si cel al Registrului Comertului. Cei din contabilitate stiu de acolo, dar lor le trebuie o hartie oficiala pentru a inchide creanta.
Certificat constatator de la registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor radiat robertsega32 robertsega32 Buna ziua. In cazul unui debitor radiat, care este procedura pentru scoaterea din evidente? avem un client cu datorii, ce a fost radiat din Reg Comertului. ... (vezi toată discuția)
,,omis,, de la procedura insolventei Maria Holhos Maria Holhos Buna seara, am o nedumerire legata de procedura insolventei, nestiind ce cale anume mai pot sa urmez pentru debitele de la o persoana juridica ce a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se poate deduce in contabilitate tva si impozit pe profit pt facturi ramase neincasate? enisirin enisirin Dupa data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii prevazute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei si daca hotararea ... (vezi toată discuția)