avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

achizitie intracomunitara

in ce situatii se poate cere restiruirea tva la achizitii intracomunitare?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 14:19, 28 Februarie 2013
Cand achizitionati bunuri din comunitate, prezentati furnizorului codul tva si va elibereaza factura fara tva, deci nu platiti tva-ul in tara in care il cumparati. Sunteti obligat sa-l platiti in Romania cand il vindeti , intocmind o factura cu tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara vladonne vladonne Am un PFA la norma de venit NEPLATITOR de TVA. E inregistrat in scopuri de TVA (am primit al doilea CUI cu prefixul RO) si inscris in ROI deoarece prestez ... (vezi toată discuția)
Autoturism germania felisana felisana Am achizitionat din Germania o masina cu factura 28000 euro + TVA 5320 euro. Factura am achitat-o integral. Trebuie declarat in 390, nu? (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc tva sau nu? nicusoronuta nicusoronuta buna ziua. am o mica firma neplatitoare de tva. eu achizitionez din germania produse de curatenie. ei de la finante mi au spus ca pana la 10 000 de euro nu ... (vezi toată discuția)