avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - dosar penal tentativa de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - dosar penal tentativa de furt

Buna ziua,

Sunt invinuit intr-un dosar de tentativa de furt si va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate.
In anul 2010 am primit o amenda la sesizarea politiei de catre niste vecini, iar in procesul verbal era trecut faptul ca am fost prins in incinta unei proprietati private de unde am incercat sa fur cablu. La venirea politistilor eu nu ma aflam in interiorul cladirii, nici macar nu patrunsesem acolo, mai ales ca era vorba de o cladire in stare avansata de degradare, iar gardul care imprejmuia cladirea era rupt, nu furasem absolut nimic, nici nu cred ca se putea fura ceva dintr-un loc in care au ramas doar peretii. Politistul mi-a dat amenda, am fost la politie sa o contest, iar de atunci nu am mai aflat nimic referitor la incident. Acum, dupa aproape 3 ani am aflat ca mi s-a facut dosar penal pentru tentativa de furt si pentru hartuirea politistului care a scris amenda, avandu-se in acest sens si doi martori, politisti. Am fost la politie si am dat o declaratie prin care am specificat faptul ca procesul verbal s-a intocmit nejustificat, doar pe baza unui telefon anonim pentru ca eu nu am fost prins in incinta cladirii,nu am patruns in cladire, nu am furat nimic, nu aveam nimic asupra mea. Referitor la hartuire, nici nu stiu in ce consta hartuirea asupra politistului.
Dosarul meu va fi trimis la judecatorie. Este posibil sa fiu condamnat intr-un dosar in care nu am facut absolut nimic din acuzatiile aduse, nu exista martori, decat doi colegi ai politistului sau dovezi la acuzatii, nu am fost prins in fapt (pentru ca nu s-a intamplat nimic din ce am fost invinuit), iar acuzatia de hartuire este nejustificata pentru ca nu am agresat in niciun fel politistul, nici nu l-am mai vazut de atunci. Ce pot face sa stopez aceasta situatie?

Multumesc anticipat si as aprecia un sfat!
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Maruionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maruionescu , utilizator 19:17, 28 Februarie 2013
Procesul verbal intocmit de politisti a fost luat la cunostiinta si semnat de dumneavoastra? A existat un martor care sa semneze refuzul dumneavoastra de a semna? mai exista cineva care sa confirme cele spuse de dumneavoastra? Cei ce au anuntat politia va sunt cunoscuti? Ar confirma in cazul unui proces penal cele descrise de politisti in procesul verbal? Va sfatuiesc sa contactati un avocat...
Eu nu am semnat procesul verbal si nu exista martori care sa confirme refuzul meu de a semna. Nu stiu cine a anuntat politia, doar mi s-a spus de catre politisti ca au fost sesizati.
Politistul care mi-a scris amenda are ca martori colegi ai lui, nu exista altfel de martori. Din pacate, nici eu nu am martori.
Cand am fost acum recent la politie am semnat declaratia pe care am dat-o: nu am patruns in incinta cladirii, nu am furat nimic si nu am agresat pe nimeni. Nu vad cum s-ar putea proba in proces acuzatiile de tentativa de furt sau hartuire, daca nu sunt martori care sa declare aceste lucruri, nu am luat nimic de pe proprietatea privata, nici nu am incercat sa fur ceva de acolo, pentru ca repet, sunt doar niste pereti de beton si un gard rupt.
M-au pus si sa semnez ca am luat la cunostinta acuzatiile aduse.
Nu exista probe asupra acuzatiilor, cu exceptia celor spuse de acesti martori, care sunt de fapt politisti.
Nu am posibilitatea de a plati un avocat si as vrea sa stiu ce pedeapsa risc daca se ajunge la proces.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Maruionescu, utilizator
Art. 21

Pedepsirea tentativei

Tentativa se pedepseşte numai când legea prevede expres aceasta.

Tentativa se sancţionează cu o pedeapsă cuprinsă între jumătatea minimului şi jumătatea maximului prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată, fără ca minimul să fie mai mic decât minimul general al pedepsei. În cazul când pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă, se aplică pedeapsa închisorii de la 10 la 25 de ani.

În cazul persoanei juridice, tentativa se sancţionează cu amendă cuprinsă între minimul special şi maximul special al amenzii prevăzute de lege pentru infracţiunea consumată, reduse la jumătate. La această pedeapsă se pot adăuga una sau mai multe pedepse complementare.
Si in cazul meu, este posibil ca aceasta asa-zisa tentativa sa fie pedepsita, doar pe baza unui proces verbal, fara alte dovezi?
Si mai ales, ce e hartuirea, pentru ca nu inteleg cum as fi putut sa-l hartuiesc?
Sfatul meu este sa apelezi la un avocat. Am inteles ca nu-ti permiti, dar vorbim despre un dosar penal ce poate avea consecinte. Nu merita sa risti.

Alte discuții în legătură

Acuzatie furt telefon ContSters264642 ContSters264642 AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ... (vezi toată discuția)
Proba video furt Vochita Vochita Procurorul de caz vizioneaza proba video in caz de furt ? Sau ia in considerare doar referatul politistului de caz ? Sunt acuzata de complicitate la furt de ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt in cazul acesta? AnaCorina AnaCorina Doua persoane au fost surprinse de politie, cand incercat sa fure niste materiale de constructii de pe o proprietate. - vazandu-i pe politisti au fugit de ... (vezi toată discuția)