avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor - dosar penal tentativa de furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor - dosar penal tentativa de furt

Buna ziua,

Sunt invinuit intr-un dosar de tentativa de furt si va rog sa ma ajutati cu un sfat de specialitate.
In anul 2010 am primit o amenda la sesizarea politiei de catre niste vecini, iar in procesul verbal era trecut faptul ca am fost prins in incinta unei proprietati private de unde am incercat sa fur cablu. La venirea politistilor eu nu ma aflam in interiorul cladirii, nici macar nu patrunsesem acolo, mai ales ca era vorba de o cladire in stare avansata de degradare, iar gardul care imprejmuia cladirea era rupt, nu furasem absolut nimic, nici nu cred ca se putea fura ceva dintr-un loc in care au ramas doar peretii. Politistul mi-a dat amenda, am fost la politie sa o contest, iar de atunci nu am mai aflat nimic referitor la incident. Acum, dupa aproape 3 ani am aflat ca mi s-a facut dosar penal pentru tentativa de furt si pentru hartuirea politistului care a scris amenda, avandu-se in acest sens si doi martori, politisti. Am fost la politie si am dat o declaratie prin care am specificat faptul ca procesul verbal s-a intocmit nejustificat, doar pe baza unui telefon anonim pentru ca eu nu am fost prins in incinta cladirii,nu am patruns in cladire, nu am furat nimic, nu aveam nimic asupra mea. Referitor la hartuire, nici nu stiu in ce consta hartuirea asupra politistului.
Dosarul meu va fi trimis la judecatorie. Este posibil sa fiu condamnat intr-un dosar in care nu am facut absolut nimic din acuzatiile aduse, nu exista martori, decat doi colegi ai politistului sau dovezi la acuzatii, nu am fost prins in fapt (pentru ca nu s-a intamplat nimic din ce am fost invinuit), iar acuzatia de hartuire este nejustificata pentru ca nu am agresat in niciun fel politistul, nici nu l-am mai vazut de atunci. Ce pot face sa stopez aceasta situatie?

Multumesc anticipat si as aprecia un sfat!
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Maruionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Maruionescu , utilizator 19:17, 28 Februarie 2013
Am inteles! Multumesc pentru timpul acordat!
Tentativa de furt se pedepseste. Daca nu va permiteti un avocat atunci aveti dreptul la unul din oficiu (gratis).
Ar fi cateva lucruri de mentionat totusi. Ceilalti colegi politisti nu pot fi martori la incheierea unui proces verbal. Martorii cu siguranta sunt vecinii care au anuntat politia. In fine, chiar daca nu aveati ce sa furati si chiar daca nu ati fost prins pe proprietatea privata, tentativa ramane atata timp cat politia poate dovedii intentia dvs. de a fura.
Nu stiu sa fi fost alti martori. Nu am fost imformat de existenta martorilor.
Referitor la intentia de a fura, nu stiu cum ar putea fi dovedita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie furt telefon ContSters264642 ContSters264642 AM FOST ACUZAT DE CINEVA CA I- AM FURAT TELEFONUL TELEFONUL . AM FOST CONTROLAT DE JANDARMI SI NU AU GASIT TEL LA MINE IN SCHIMB EU AM AVUT UN APARAT ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru furt din supermarket petrescu alina petrescu alina Verisoara mea a fost prinsa intr-un supermarket avand in geanta o crema de fata in valoare de 20 lei neachitata. A fost chemata politia, s-a restituit produsul ... (vezi toată discuția)
Proba video furt Vochita Vochita Procurorul de caz vizioneaza proba video in caz de furt ? Sau ia in considerare doar referatul politistului de caz ? Sunt acuzata de complicitate la furt de ... (vezi toată discuția)