avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba CIM

Am avut CIM pe timp determinat cu perioada de proba de 90 de zile ,pana la data de 28/02/2013,zi in care a fost facut un alt CIM pe timp nedeterminat,In noul contract este pusa din nou perioada de proba de 90 de zile. Este corect, legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:40, 1 Martie 2013
Perioada de proba in cazul unui CIM pe durata determinata este reglementata prin art. 85 din Codul Muncii, republicat,:
"Art. 85. - Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăşi:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 şi 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaţilor încadraţi în funcţii de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni. "
Ori din acesta nu rezulta o perioada de proba asa de mare, chiar daca sa zicem a fost incheiat pentru o functie de conducere, nu poate depasi 45 zile lucratoare, in cazul unui CIM pe durata determinata mai mare de 6 luni.
Perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice este specifica numai in cazul unui CIM pe durata nedeterminata pentru functii de executie.
Pentru c.i.m. cu durata nedeterminata este corect prevazuta durata de proba ...
Chiar daca este practic o renoire de contract pe acelasi post?practic am avut o perioada de proba mai mare decat cea prevazuta de lege
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
tarchi, utilizator
Termenul de reinnoire nu exista in materia dreptului muncii ... primul c.i.m. a incetat si vi s-a incheiat al c.i.m. ...situatia era alta daca se incheia numai act aditional de modificare a c.i.m. privind durata acestuia ...

Referitor la primul c.i.m. trebuia sa semnalati acest aspect inca de la data incheierii lui si nu dupa incetare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Adryann22 Adryann22 Buna ziua, Doresc sa stiu ce inseamna perioada de proba intr un CIM adica perioada determinata de 90 de zile adica 3 luni nu este perioada de proba? De ce ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata Laura_Lau Laura_Lau Buna ziua, As avea o intrebare legata de art. 82 alin. (4) Codul Muncii, in cadrul acestuia stipulandu-se ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va rog frumos o lamurire: - cat este perioada de proba in cazul unui contract pe o perioada determinata de 1 luna, 3 luni si 6 luni? La un CIM pe ... (vezi toată discuția)