avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma neradiata !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma neradiata !

salutare tururor !

daca am o firma care este lichidata si dizolvata, iar eu nu o radiez, ca nu am inca bani, pot pati ceva, dpdv legal ?

ar mai trebui in continuare sa depun declaratii la anaf?

Cel mai recent răspuns: dan-gabriel13 , utilizator 20:41, 2 Martie 2013
Va rog sa precizati temeiul legal in baza caruia a fost dizolvata societatea si cand, pentru a se putea formula un raspuns la intrebarea dvs.
era o firma fara activitate si eu in calitate de administrator am initiat procedura de inchidere a ei. din aceasta procedura, nu am reusit decat sa depun documentatia si astept decizia de lichidare si dizolvare. pentru radiere, momentan nu am bani...
Daca ati demarat dvs. procedura de dizolvare simultana cu lichidarea, probabil in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, dupa trecerea a 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a hotararii, puteti sa efectuati intr-o a doua etapa radierea societatii din registrul comertului. Nu cred ca de la sine se va radia societatea din registrul comertului. Este adevarat ca ONRC-ul mai are actiuni concertate referitor la societatile aflate in dizolvare pe care le radiaza, dar nu e bine sa o tineti asa, deoarece situatiile la ANAF trebuie depuse, daca nu acest lucru se inscrie in cazierul fiscal si nu o sa mai puteti sa aveti calitatea de asociat/administrator in alta firma nou infiintata. Sfatul meu este sa o radiati, cheltuielile pentru a doua etapa fiind in jur de 300 ron, daca dizolvarea a fost facuta pe art. 235 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale.
ok. va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare sc DEEAPAN DEEAPAN Am infintat o firma pe 16 martie 2012, nu am avut si nu am nici un fel de evidenta si as vrea sa o desfintez cum pot face asta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl ANCA-ELENA ANCA-ELENA buna seara , va rog un mic ajutor doresc sa inchid societatea pe care o administrez impreuna si prietenul meu, nu avem datorii la fisc, am platit absolut tot ... (vezi toată discuția)