avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Poate tatal sa treaca in concediu de ingrijire a copilului?

Buna ziua, am urmatoarea intrebare:
sotia mea este in concediu de cresterea copilului dar trebuie sa se intoarca la serviciu in luna mai (concediul este pana in octombrie), se poate sa imi iau eu concediu pana in octombrie?
Cel mai recent răspuns: ContSters283777 , utilizator 17:30, 1 Aprilie 2013
1. Daca este vorba de un copil nascut in 2011 nu se mai aplica ce am spus eu, adica nu se mai poate schimba beneficiarul de indemnizatie pentru CCC, asa cum ati spus si dvs. la un moment dat.

2. Vreau sa lamuresc o disctie mai veche pe acest topic:
- nu puteti solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului asa cum am mai discutat, pentru ca nu indepliniti conditiile legale;
- puteti beneficia de concediu fara plata (CFP) pentru nevoi personale (cum este aceasta ca trebuie sa stati cu copilul cateva luni) dar acest CFP trebuie sa il aprobe angajatorul.

3. Avand un motiv asa de serios cred ca angajatorul nu va poate refuza.

Foarte aiurea legea asta adica pentru copii nascuti pana in 1.01.2011 se putea schimba beneficiarul CCC iar din 1.03.2012 iar se poate schimba beneficiarul adica acum chiar te obliga sa faci acest lucru cel putin o luna....
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc dupa concediu fara plata natalia20 natalia20 Buna ziua. De o perioada sunt in concediu fara plata de la actualul loc de munca. De curand am nascut si as dori sa stiu daca pot solicita celor de la ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu postnatal,daca nu am dreptul la indemnizatie? danvaljan danvaljan am fost anuntata de la locul de munca ca trebui sa-mi dau demisia sau imi vor desface contractul de munca,prin neprezentarea la munca,dupa ce in urma cu trei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil oct oct Buna ziua, sunt cadru didactic aflat in concediu fara plata din 16.10.2012 pana in 31.08.2013. In cazul in care urmeaza sa nasc in jur de 25 noiembrie 2013, ... (vezi toată discuția)