avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... diferenta intre contract de colaborare si contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

diferenta intre contract de colaborare si contract de munca

Fiul meu este elev si lucreaza cu ctr.de colaborare la un retaurant, pentru ca nu are un program fix si se poate duce la sf.de saptamana sau cand este liber. In urma unui incident avut intr-o seara, cand seful de acolo era invitat la o petrecere (in timul lui liber) in acel restaurant, l-a chemat pe fiul meu intr-o aalta incapere sa-i spuna ca sa nu mai vina 2 saptamani la serviciu. Dupa cateva zile, fiul meu s-a dus la serviciu si i s-a spus ca i se desface contractul, dar l-a pus sa-si dea demisia. Nu mai inteleg nimic, ori demisiei, sau ce inseamna desfacere contract de colaborare. I s-a mai spus ca oriunde se va mai angaja nu mai poate pentru ca ei ii desfac contr,pentru indicsciplina. Mai precis, incindetul a constat ca baiul meu ar fi aprins lumina dimineata la o petrecere, ceea ce ar insemna ca ii grabeste pe clienti sa plece. Pa hartia pe care i-o dadea copilului sa o smenze, ceea ce nu a facut, scria ca ii desface contractul de munca ca a lipsit timp indelungat de la serviciu. Pana la urma cat il poate afecta un asemenea contract dc el nu are inca carte de munca. Sau il va afecta cand isi va lua alt servici? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 11:59, 23 Februarie 2009
Demisia este valabila doar in cazul in care fiul dvs.ar fi avut incheiat un contract individual de munca.Daca sunteti nemultumita de decizia patronului respectiv,va puteti adresa instantei civile in acest sens.Dar conteaza si care sunt clauzele din acel contract de colaborare.
Raspuns la intrebarea ...ce sa ceara la Min Muncii?! cand cineva doreste sa aiba un raspuns care poate fi folosit ca proba, trebuie sa mearga la sursa. daca vrea cineva raspuns oficial, pe numele sau, cu adresa sa, la aceasta intrebare, in legatura cu contract...colaborare, conventie, o poate adresa in MMFES, si ba primi cel mai autorizat raspuns, cu antetul ministerului. In acest sens doamna a primit si raspunsuri corecte in mesajele de mai sus. Eu am un astfel de raspuns, la fel cum am si de la alte autoritati.
peraspera a scris:
cand cineva doreste sa aiba un raspuns care poate fi folosit ca proba, trebuie sa mearga la sursa. daca vrea cineva raspuns oficial, pe numele sau, cu adresa sa, la aceasta intrebare, in legatura cu contract...colaborare, conventie, o poate adresa in MMFES

1. Un raspuns al unei autoritati nu valoreaza proba. Interpretarea se face de catre instanta, indiferent care e opinia unui minister.

2. Ministerul Muncii nu are nicio legatura cu conventiile civile, dupa cum am mai spus acestea nu sunt relatii de munca si nu sunt reglementate de legislatia muncii.
Nu v-am contrazis, dar MM m-a informat si in legatura cu conventiile, ca sa stiu cum le pot folosi. De ex. La Asociatii de locatari se fac conventii pentru diverse reparatii- plata este pe lucrare si nu intra in fondul de salarii. Suntem deci de acord, eu insa am obiceiul sa ma interesez si la sursa, asa m-am obisnuit. In rest,ma bucur ca o instanta poate interpreta Codul Muncii. Cu stima, P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de muna/va rog frumos sa ma ajutati PatriP PatriP Buna seara, Sunt angajata la o banca si am anuntat acum o saptamana ca vreau sa plec dar la insitentele directoarei nu mi-am depus demisia imediat ( a vrut ... (vezi toată discuția)
Dc nu respect perioada de preaviz,ce se intampla? vanda85 vanda85 DC NU POT RESPECTA PERIOADA DE PREAVIZ CU 2-3 ZILE ....ESTE GRAV?LA SERVICI NU AM GASIT INTELEGERE PT ACELE ZILE .DC PLEC CUM MI SE INCHEIE CE AR PUTEA SA ... (vezi toată discuția)
Angajare somer absolvent lelena_b lelena_b am angajat in 2010 o asistenta aflata la momentul respectiv in somaj, dupa terminarea postlicealei, pe perioada nedeterminata. am primit un an de zile lunar o ... (vezi toată discuția)