avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creanta

Buna ziua!
Am muncit o zi in locul unei alte persoane avand promisiunea ca voi primi banii aferenti muncii mele. Insa am tot fost amanat si se pare ca persoana care trebuie sa-mi dea banii se ascunde, nu se lasa contactata. Am doar cativa martori, colegi ale acelei persoane ce trebuie sa-mi dea banii, persoane ce nu le cunosc si nici nu stiu cum sa le gasesc. Exista vreo sansa sa-mi primesc banii? Bineinteles ca nu sunt o avere, dar mi se cuvin. Cum trebuie sa actionez?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 14:57, 3 Martie 2013
Cred ca pentru o zi muncita degeaba nu merita sa te agiti atat.Multora li se cuvin multe si nu au ce face. Renunta si devii un om mai liber.
O baza solida legala nu cred sa aveti ( daca munciti in locul altei persoane inseamna ca probabil ati muncit fara o justificare legala pentru acea zi) . Fara o baza legala solida, e mai mult o obligatie morala a celuilalt.

Probabil pentru dvs acei bani conteaza, ca si gestul de a ii primi pentru munca depusa. Este firesc sa vreti sa stingeti creanta.

O sugestie este ca sa obtineti de la debitor ( cel care va datoreaza banii ) macar o chitanta de mana, cu 2 martori, specificand ca va datoreaza suma respectiva, si se angajeaza sa v-o plateasca intr-un termen stabilit in comun. Chitanta deja va fi o dovada concreta a creantei, o minima baza legala.

Banuiesc ca nu este o suma foarte mare. Exista si posibilitatea unui troc, macar sa primiti ceva in schimb, un obiect, un serviciu din partea lui, sau din partea unui tert ( cineva va plateste in bani sau natura, in numele celui care va datoreaza banii, care se va recompensa personal fata de tert)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre executor sagitarius_snc sagitarius_snc Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am la firma poprire pe conturi ptr o datorie pe care urma sa o esalonez cu o executorul, dar a bagat poprirea inainte. Nu ... (vezi toată discuția)
Recompensa pentru cei care denunta fapte ilegale marturie marturie Buna ziua, Este ilegal sa ofer / promit o recompense celor care denunta fapte ilegale ? In fapt: Exista suspiciuni de fraudare a alegerilor prin oferirea ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna tert poprit stmaria stmaria Buna seara! V-as ruga sa imi explicati ceva. am de recuperat o suma de bani de la fostul meu sot. El primeste chirie de la o banca. Am incercat sa il execut. ... (vezi toată discuția)