avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... filmare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

filmare

Buna ziua as dorii si eu un raspuns la faptul ca acum 3 ani sora mea a murit intr-un accident rutier,prietenul ei aflat la volan era baut si a fost incadrat juridic al ucidere din culpa primind 5 ani si 6 luni cu suspendare pe toata perioada pedepsei neavand dreptul de a conduce niciun fel de autovehicul.A fost vazut circuland prin localitate cu masina tatalui sau. Intrebarea este,daca eu il filmez si ii fac fotografii cu inca doi martori cand el conduce masina tatalui pe drumuri publice si le predau politiei,politia deschide un dosar penal, deoarece nu respectat sentinta?Ideea e ca vreau sa demonstrez ca el conduce desii nu are dreptul,si sa faca cumva inchisoare.Ar fii mai multe de discutat de ce vreau acest lucru dar e lunga povestea acestui asa zis accident. Va multumesc anticipat de raspunsuri..
sunt admise probele video/foto in instanta ca proba daca nu au fost sustrase nelegal.
mersi de raspuns...Eu vreau sa il astept cand iese cu masina tatalui pe poarta si cu inca doi prieteni sa il filmez,sa fac fotografii dupa care sa ma duc la politia din localitate cu doi martori si cu dovada ca el conduce si sa le predau,iar politia sa se autosesizeze si sa deschida dosar penal impotriva lui. Oare se poate?politia deschide dosar penal daca eu am filmat sau trebuie sa il prinda ei la volan,e legala filmarea mea ? daca nu intru eu cu masina mea in masina lui si atunci automat chem politia la fata locului, restul se intelege ce urmeaza.Dar ma gandeam daca o pot rezolva mai usor cu filmare si fotografie,fara sa complic lucrulile cu asigurarile.
daca intentionati sa intrati cu masina in el puteti fi acuzat de distrugere sau chiar de tentativa de omor.
o solutie ar fi inaintarea unei sesizari la parchet si eventual organizarea unui fragrant cum ar fi oprirea in trafic de catre politie.
Filmarea si fotografia cu doi martori nu ajunge pt. politie pt ai intocmii dosar penal?Si daca as intra in el as intra cu viteza mica,oricum drumurile pe care umbla este drum public dar mai mult de 20-30 la ora nu poate merge, e plin cu gropi si nu eu as fii la volan ci un prieten iar la sosire politia ar constata ca nu are permis de conducere si i-ar face dosar penal,iar el cum are sentinta in desfasurare poate sta dupa gratii mult timp. Dar ma gandeam ca ajunge filmarea si fotografia plus doi martori.
in primul rand politia nu vine la accidentele rutiere soldate numai cu pagube materiale chiar daca apelati 112. numai in cazul in care exista victime in urma accidentului se deplaseaza politia si ambulanta.
daca il implicati prieten in calitate de sofer care sa "produca" accidentul, acesta poate ajunge in situatia de a fi acuzat de ce am spus anterior si sa aiba calitatea de complice.
va inteleg sentimentul de frustrare dar cel mai bine este sa faceti o sesizare la parchet, eventual cu probele pe care le considerati, video/foto si martori iar parchetul poate organiza un fragrant.

Alte discuții în legătură

Rog si eu un raspuns la problema mea.poti fi amendat ... Standolariu Mariana Standolariu Mariana BUNA SEARA ROG SI EU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA.POTI FI AMENDAT DE 3 ORI PT ACELASI LUCRU,ADICA,N-AM DEZVALUIT IN TIMPUL CERUT,IDENTITATEA BARBATULUI CARE AR ... (vezi toată discuția)
Dosar penal din cauza unei neînțelegeri. poate fi admisă în instanță proba video a agentului de polițe? iuliana80 iuliana80 Buna ziua! Sotului meu i-a fost retinut permisul in dec 2015 pt alcool la volan. Are dosar penal, dar inca nu are o hotarare definitiva in tribunal. Aseara ... (vezi toată discuția)
Inregistrare video cyan cyan am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine ... (vezi toată discuția)