avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FURT DE INDENTITATE A POZEI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FURT DE INDENTITATE A POZEI

FURTUL de indentitate a pozei de pe un sait de socializare adaugat de alta persoana pe saitul ei viziualizat public se pedepseste conform legi.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:47, 3 Martie 2013
In temeiul Art. 73 (Dreptul la propria imagine) din Codul Civil, aveti la indemana o actiune in civil pentru daune morale:
(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine.
(2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică ori să împiedice reproducerea, în orice mod, a înfăţişării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri. Dispoziţiile art. 75 rămân aplicabile

PROBLEMA e urmatoare ma-m trezit cu poza mea pe pagina unei persoane,nu mia facut cont sia adaugat poza cu celalalte la albumul lui,daca il dau pe mina politiei ii ea declaratie si il avertizeaza sau il amendeaza mai intai sa il avertizeze conform care-i legi.
Fapta mentionata nu este infractiune, si in consecinta plangerea la politie nu ar avea urmarea scontata dvs.
Pentru si mai multe detalii va rog cititi:
www.avocatnet.ro/content/for...
SI acea persoana daca zice ca cineva i-a spart contul si a adaugat poza mea si acesta habar nu avea si si-a schimbat parola si a sters poza atunci la politie ce ii face daca zice asta se poate intampla si asta rau usor se face ma gindesc si la varianta asta se face.
ULTIMA intrebare.
In prima varianta ati primit raspunsul corect.
Fapta nu constituie infractiune.

Daca cineva a spart parola si a intrat in acel cont si a postat poza dvs. atunci este o infractiune dar nu a fost comisa de cel suspectat de dvs. ci de cel care a spart parola si a intrat in acel cont.

In acest caz dvs. ati avea dreptul la despagubiri de la cel care a spart contul si nu de la cel pe contul caruia ati vazut poza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea secretului corespondentei electronice ContSters288105 ContSters288105 Cineva a intrat in cutia postala a unui prieten, dupa care a inceput sa trimita e-mailurile mele la o alta persoana, (am dovada etc.) dupa care a inceput sa-mi ... (vezi toată discuția)
Imaginea mea folosita Irina Havirneanu Irina Havirneanu Daca sunt un angajat sa zicem paznic, la un spital sau o institutie publica, am voie sa fiu filmata de catre o terta persoana, si sa fiu postata pe o retea de ... (vezi toată discuția)
Filmare/fotografiere fara acord in locuinta personala proastasatului proastasatului Sub pretextul ca face poze copilului, fostul sot filmeaza si fotografiaza la mine in casa, desi i-am cerut insistent sa se abtina. Acest lucru ma deranjeaza, ... (vezi toată discuția)