avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... te pot obliga sa stai minim 3 ani intrun loc de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

te pot obliga sa stai minim 3 ani intrun loc de munca?

buna seara.am o intrebare si sper sa imi poata da cineva un raspuns...lucrez la o societate comerciala de 6 luni.in momentul in care m-am angajat in contractul de munca este specificat faptul ca ma oblig sa stau minim 3 ani daca nu ma pun sa platesc cheltuielile de formare profesionala,formare pe care nu o pot dovedi deoarece nu mi-au dat nimic pt a dovedi acest lucru,diploma sau ceva...am semnat doar un act aditional prin care sunt de acord cu cheltuielile de formare profesionala,in cazul in care voi pleca.are vreo valoare acest act?ma pot da in judecata pe baza acestui act daca nu le platesc formarea profesionala?tin sa precizez ca aceasta formare nu mi-a fost facuta de absolut nimeni...
Cel mai recent răspuns: Tanjala , utilizator 09:30, 16 Iulie 2014
Buna ziua! Firma la care lucrez vrea sa faca un curs de calificare (formare profesionala).
Daca nu semnez nimic (acel act aditional) la plecara din firma poate sa ma oblige sa platesc cursul de ,,n'' ori?
Daca nu semnati , atunci exista posibilitatea sa nu va mai trimita la cursul respectiv.

Codul Muncii prevede :
- Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă. (art.196 alin.2)

- Durata obligatiei salariatului de a presta munca in favoarea angajatorului care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesionala, precum si orice alte aspecte in legatura cu obligatiile salariatului, ulterioare formarii profesionale, se stabilesc prin act aditional la contractul individual de munca. (art.198 alin.2)
Firma o sa cumpere un program pe calculator si o sa vina un domn sa faca prezentarea.
O sa fim toti angajatii si o sa prezinte pe videoproiector. De semnat nu semnez nimic. In caz ca o sa cumpere programul poate sa ma bage la plata pt ca am asistat la prezentarea programului poate sa bage un act aditional in contractul de munca ca eu sa nu stiu? Vreau sa plec din firma si sa nu ma trezesc ca am de plata ca am asistat la acea prezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Acti adițional pentru training Costin A. Costin A. Bună ziuă. Am semnat un contract cu un angajator în data de 14 Noiembrie 2016, acuma doresc sa închei contractul la mai puțin de 3 luni (adică încă ... (vezi toată discuția)
Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)