avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare factura proforma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare factura proforma

buna ziua ...cum sa inregistrez in contabilitate : in data de 21.02.2013 am primit o factura proforma pt materiale de constructii , dar in acelasi timp am facut si proces verbal de custodie (pt ca nu am ridicat marfa de la furnizor) , numai plata s-a facut in baza facurii proforma.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 14:17, 4 Martie 2013
INREGISTRATI in contul 408-furnizori facturi nesosite.,adica

%=408 valoare platita
301 materiale(sau custodia ct.351)
4426 val Tva platita
Pentru ca nu au fost ridicate materialele de constructii,deci nu numai factura este nesosita,consider ca ar trebui sa solicitati pentru suma platita in baza facturii proforme,
factura de avans pe care sa o inregistrati 409/4426 = 401 si 401 = 5121 cu suma deja platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura proforma? Lili86 Lili86 Cum se inregistreaza in contabilitate o plata efectuata pe baza unei facturi proforme? Dupa ce este confirmata plata furnizorul livreaza impreuna cu produsele ... (vezi toată discuția)
Avans furnizori modimpex modimpex buna ziua! as avea nevoie de un pic de ajutor in urmatoarea situatie: fac o plata prin banca catre un furnizor pe baza unei proforme; dupa doua zile imi vine ... (vezi toată discuția)
Inregistrare aviz expeditie tincuta30 tincuta30 Cum se poate inregistra in gestiune/ contabilitate achizitia de materiale in baza avizelor de expeditie, in conditiile in care pe acestea nu sunt trecute ... (vezi toată discuția)