avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general diurna in zilele de simbata si dumineca ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

diurna in zilele de simbata si dumineca ?

Va rog a-mi raspunde la urmatoarea intrebare :
O delegatie din cadrul societatii a trebuit sa se deplaseze in interes de serviciu
intr-o zi de simbata si dumineca ptr a vizita mai multe unitati de acelasi profil ptr
achizitii , de produse
Doresc sa intreb daca este legaj se deconteaza diurna ptr aceste zile , stiind ca este in interesul firmei si cu aprobarea patronului , rspunsul meu este da
astept confirmarea dvs, cit mai urgent
multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:18, 4 Martie 2013
Deoarece persoana are delegatie pe aceste zile ,se poate acorda diurna,pentru ca este si pontat in delegatie,deci este legal.
pentru weekend lucrat se acorda liber si spor.
Da.
Din actele justificative trebuie sa reiasa orele de munca prestate in delegatie
hg 1860/2006 :Art. 10
Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare sau detaşare se socoteşte de la data şi ora plecării până la data şi ora înapoierii mijlocului de transport din şi în localitatea unde îşi are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare sau detaşare.
[ link extern ]

In cazul dvs, zilele de sambata si duminica constituie timp de lucru in sensul dispozitiilor art. 111 din Codul muncii, republicat. Si in aceasta situatie salariatii beneficiaza atat de diurna cat si de doua zile libere.
Cititi si acest topic :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegatie luis29 luis29 Am si eu doua intrebari legate de acest subiect si anume: 1. un angajat care este pelcat de luni pana miercuri in delegatie, primeste diurna, cum va figura in ... (vezi toată discuția)
Dubla calitate în delegatie marianjumara09 marianjumara09 O persoană începe programul la ora 8. Munceste până la ora 15 cand pleca în delegatie si conduce auturismul cu care se deplasează până la ora 21, cand ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)