sunt in divort cu sotul. In momentul in care am plecat de acasa nu am luat din nimic din bunurile comune si nici din cele personale. Dupa ce am intentat divort, mi-a batut la usa executorul judecatoresc sa merg sa-mi ridic ce bunuri imi da sotul. exista vreo posibilitate de a veni in casa comuna cineva si sa asiste la impartirea bunurilor? Sau cum se procedeaza? Eu trebuie sa iau ce vrea el sa-mi dea si sa nu zic nimic? Ma poate sfatui cineva? Va multumesc!
tre sa divortati, intai. apoi, daca doriti, faceti partajul (ceea ce e distinct de divort, dar poate fi rezolvat odata cu divortul daca aveti o intelegere deja). avantaj: scapati de taxa de timbru procentuala pe avere. partajul il puteti cere oricand dupa divort, revendicand ceea ce doriti din ceea ce puteti depune ca probatoriu de bun comun. instanta va decide, in cazul in care nu aveti un acord cu FOSTUL sot.
deci daca nu ma prezint la data indicata de executorul judecatoresc sau nu raspund respectivului ordin judecatoresc nu se intampla nimic si nu gresesc in nici un fel.
cat sunteti in divort si acesta nu e dublat de o intelegere ptr partaj, nu aveti la ce sa va supuneti. va mai treziti si cu vreo acuzatie ca ati luat bunuri comune ca sa nu mai faca obiectul partajului... executorul ala...ce titlu executoriu are????
trebuie sa existe o incuviintare de executare data de instanta. altfel...e doar o forma de presiune fara acoperire din partea, inca, sotzului.
Partaj
ciupikam
VA SALUT! Masa partajabila ajunge in jur de 5-6 miliarde vechi[obtinuta in urma unui contract de intretinere]. Fostul sot exclude o intelegere intre parti iar ... (vezi toată discuția)