avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salariu compensatoriu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salariu compensatoriu

In cazul unei concedieri colective se mai dau salarii compensatorii daca nu este stipulat in regulamentul intern nimic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 4 Martie 2013
1. Art.67 Cmun. prevede posibilitatea si nu obligativitatea de a beneficia de salarii compensatori ... acestea pot fi acordate numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , in regulamentul intern al acestuia sau in contractul dvs de munca... in caz contrar, angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva..

2. O posibilitatea pentru dvs este negocierea directa cu angajatprul referitor la acordarea acestor salarii comensatorii. Potrivit principiului libertatii contractuale, partile de comun acord pot negocia acordarea de salarii compensatorii in caz de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii concediere in constructii PetrescuMioara PetrescuMioara Buna ziua, Sunt interesata care sunt platile compensatorii ce se pot acorda in cazul concedierii din cauza reducerii activitatii in ramura constructii, ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv - firma nu poate sa sustina financiar personalul cristianmihail cristianmihail Buna ziua, Sunt angajat la o firma de IT din martie 2016, ieri 4 august am fost anuntat ca sunt in preaviz de 30 de zile, urmand a mi se desface ... (vezi toată discuția)