avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Deosebirea dintre faliment si lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Deosebirea dintre faliment si lichidare

Va rog mult de tot sa ma lamuriti care este diferenta intre faliment , lichidare in baza legii 31 si insolventa in baza legii 85. Multumiri.
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:20, 4 Martie 2013
Lichidarea in baza legii 31 succede dizolvarea unei societati (din diferite motive).

Insolventa, respectiv falimentul in baza legii 85, apare cand firma intra in incapacitate de plata, nu isi mai poate plati datoriile. Intr-un final se ajunge tot la lichidare.
Sunt reglementate de legi diferite in situatii diferite. Ceea ce au in comun este faptul ca ambele proceduri sunt instrumentate de practicienii in insolventa. Astfel, in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale intalnim pe tot textul acesteia notiunea de lichidator - adica acele persoane fizice sau juridice desemnate sa se ocupe de lichidarea activului si pasivului societatii si de intocmire a situatiei financiare finale si repartizarea activului net intre asociati in vederea radierii societatii din registrul comertului. Sub imperiul Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei intalnim pe tot parcursul legii sintagmele - lichidator judiciar sau administrator judiciar, care pot fi persoane fizice sau juridice, practicieni in insolventa cu autorizare conform legii sa isi exercite atributiile in conformitate cu legea, in cadrul procedurii falimentului - in fazele sale - procedura generala sau procedura simplificata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen ContSters359380 ContSters359380 O societate a fost dizolvata in 2006 de ONRC pentru nedepunerea situatiilor contabile ! In 2011 s-a deschis procedura falimentului ! Intrebare : Trebuiau ... (vezi toată discuția)
Faliment societati teodora g teodora g o societate care este in faliment poate fi considerata ca este in stare de insolventa? (vezi toată discuția)
Ssrl cu datorii la finante tory74 tory74 am un srl cu datorie la finante de16000 lei as vrea sa inchid srl fara sa mai platesc datoria se poate si cum se procedeaza se poate ocupa contabilul de toare (vezi toată discuția)