avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Licitatie imobil ipotecat
Discuție deschisă în Executare silită

Licitatie imobil ipotecat

sunt debitor ipotecar intr-un contract bancar.
suntem la a 2-a licitatie.
pretul s-a micsorat cu 25%.
intrebare: pot participa pentru a-mi rascumpara imobilul la aceasta licitatie?
daca da care este textul legal care prevede acest aspect.
Multumesc!
Executorul nu este obligat sa va acorde consultanta juridica.
Respectati legea precum orice alt participant la licitatia si licitati.
Veti pierde sau veti castiga in urma licitatiei la care insa trebuie sa va incrieti anterior de a fi tinuta.
Avand calitatea de garant ipotecar sunteti in aceeasi situatie cu debitorul, deci NU PUTETI participa la licitatie.
Exista un text de lege prin care sa se interzica asa ceva?
Daca nu exista interdictie legala are dreptul.
Insa nu vad sensul sa obtina adjudecarea.
L-as ruga pe domnul avocat_lascoschi sa dea cadrul legal al afirmatiei dumnealui. Asta ca sa se vada ca nu a dorit cu intentie sa induca in eroare un om cu o problema reala si care cauta sfaturi. Din acest topic dumnealui (cel care a adresat intrebarea) poate deduce ca poate si nu poate participa la licitatie in acelasi timp (corect ultima, evident, dar daca totusi, prin reducere la absurd dl avocat are dreptate, propun sa ne luam toti credite ipotecare cu garantie pe casa si apoi sa le rascumparam la a 3-a licitatie cu 30% din evaluare ca sa nu fie pret derizoriu. In acest caz ramanem si cu banii de pe credit (minus 30% pe care i-am platit pentru rascumpararea casei) si cu casa).
D-le avocat, daca ceea ce ati zis dvs are temei legal si domnul garant poate sa cumpere la licitatie casa lui, imi cer o mie de scuze daca v-a jignit cumva postul meu. Daca insa nu are, ignorati ultima fraza.
In acelasi mod apreciez si eu. Garantul este debitor, iar debitorul nu poate licita nici personal nici prin interpusi. Cand s-a obtinut incuviintarea executarii silite, aceasta s-a admis impotriva DEBITORILOR X si Y (adica cine a contractat creditul si cine a garantat). Daca gresesc, sa-mi fie cu iertare, dar...ma indoiesc.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
clautugui, utilizator

Alte discuții în legătură

Licitatie publica goina4444 goina4444 creditorul are voie sa participe la licitatie publica la primul termen el incepand dosarul de executare fiind singurul creditor ? (vezi toată discuția)
Participare frate coproprietar la licitatie produsa de executarea silita moreoptions moreoptions buna ziua, cota mea parte dintr-un apartament mostenit este scoasa la licitatie de catre banca. poate fratele meu care detine si el o cota parte ... (vezi toată discuția)
Participare licitatie rodiela2011 rodiela2011 Cine are dreptul din familia mea sa se inscrie la o licitatie a unui imobil care a fost in proprietatea mea? (vezi toată discuția)