avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TICHETE CADOU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TICHETE CADOU

Buna ziua,va multumesc ca existati !
Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect?
LOREDANA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 Februarie 2009
legea 193 precizeaza clar care este temeiul in baza careia se pot acorda aceste tichete. ALegea este cam alambicata dar aceste tichete se pot acorda cu ocazia unui eveniment nicidecum in fiecare luna si nu sunt impozabile asemenea celor de masa si de vacanta.
tichetele cadou se acorda pentru promovare, reclama , in limita unui procent din fondul total de salarii lunar . ce depaseste acest plafon suporta acelasi regim ca un venit din salarii. se pot acorda lunar cu respectarea plafonului. sumele de 150 lei prevazute in CF , acordate pentru copii minori ai salariatilor cu ocazia sarbatorilor fac obiectul unei alte discutii.
Va multumesc,dar nu am priceput exact.
Daca tichetele cadou,nu sunt acordate pentru un eveniment anume,prevazut in CF,cine plateste impozitul de 16%,angajatorul sau i se opreste pe stat salariatului?
LOREDANA
Conform Legii nr. 193 din 17/05/2006 privind acordarea tichetelor cadou (si de cresa), publicate in Monitorul Oficial, Partea I nr. 446 din 23/05/2006, tichetele cadou se acorda angajatilor din cadrul societatilor comerciale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale, institutiilor din sectorul bugetar, unitatilor cooperatiste. De asemenea, persoanele fizice care incadreaza personal pe baza de contract individual de munca pot utiliza bilete de valoare sub forma tichetelor cadou.
De asemenea, tichetele cadou se pot utiliza (nu numai pentru ocazii speciale) pentru:
- campanii de marketing, studiul pietei, promovarea pe piete existente sau noi,
- pentru protocol,
- pentru cheltuielile de reclama si publicitate sau
- pentru cheltuieli sociale, pentru salariati .
Daca valoarea tichetelor cadou depaseste 150 lei, atunci se plateste impozit pe venit in valoare de 16%. impozitul pe venit este platit de catre angajat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna seara! Iar dau de o problema pe care nu o inteleg. Citind atatea forumuri vad ca parerile referitoare la tichetele cadou sunt impartite. Daca poate ... (vezi toată discuția)