avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot identifica mostenitorii unui un vecin decedat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot identifica mostenitorii unui un vecin decedat?

Buna ziua,

Avem (sau am avut) in bloc un vecin care a decedat acum aproape 2 ani, de atunci nu a mai venit nimeni la imobilul respectiv.

Cum putem identifica mostenitorii pentru vecinul decedat? Exista o practica in acest sens? Ne-ar interesa sa identificam mostenitorii respectivului, pe orice cale, nu neaparat oficiala, intrucat imobilul acumuleaza restante la intretinere.

Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
andreistan, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreistan , utilizator 21:18, 5 Martie 2013
Stimate domn legal astia sunt pasii....acum daca vreti sa scoateti din pamant si iarba verde un mostenitor .....
Nu se poate face mai mult Decat ce v am spus ! Cred ca dvs nu ne intelegeti....astea sunt caile legale!
V am explicat si in alta discutie ca mostenitorul daca apare din senin trebuie sa faca dovada ca este mostenitor legal prin acte de stare civila si prin cei doi martori care se audiaza in cadrul procedurii succesorale sau prin existenta unui testament. Insa odata pus dosarul pe rol la notariat , notarul face verificarile daca defunctul a lasat testament daca cineva in termenul de optiune succesorala a acceptat succesiunea!
Dvs aveti interesul sa va recuperati datoriile sau aveti alte interese...ca nu mai inteleg?!
Stimabile, lucrurile stau in felul urmator:

1. daca se declara vacanta succesorala, mai trec 2 ani pana recuperam de la stat ce avem de recuperat, timp in care se si prescrie o mare parte din datorie si mai recuperam NIMIC.

2. NU imi spuneti nimic nou legat de procedura succesiunii notariale, cu martorii si actele de stare civila.

3. NU am intrebat exclusiv, pe cai oficiale, cum se poate proceda, am intrebat si neoficial, cum se pot gasi mostenotorii . Dvs imi tot spuneti ca notarul citeaza mostenitorii (asta dupa ce ne intreaba tot pe noi care sunt acestia si noi dam din umeri), ca se lipeste pe usa imobilului dovada deschiderii succesiunii(v-am spus ca de cand a murit nu a mai trecut nimeni pe acolo) ca trebuie declarata succesiune vacanta, ca recuperezi de la stat.... Nu doresc sa intru in aceasta discutie intrucat e lunga si grea, si doar daca ai avut de-a face cu statul poti intelege de ce e bine sa te feresti de orice interactiune cu "bugetarii".

Deci, in concluzie nu am aflat nimic nou, reluam cautarile (neoficiale) la evidenta populatiei, un cabinet notarial si eventual stare civila.

Toate cele bune!

Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
andreistan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de ... Sever Simion Sever Simion A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei din oras ca sa il ingrop. Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa mostenitorilor FrincuStefan FrincuStefan Dorim sa deschidem succesiunea unchiului meu decedat in noiembrie 2012.Unchiul meu nu a avut copii,nu a lasat averea nimanui.Sotia acestuia este decedata si ... (vezi toată discuția)
Din 2000 am locuit eu, mama si bunica in apartamentul ... ChasingAndi ChasingAndi Buna tuturor, Vin la voi in cautare de niste raspunsuri/ opinii daca se poate. Long story short, din 2000 am locuit eu, mama si bunica in apartamentul ... (vezi toată discuția)