avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie pensionare si conventie ajofm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie pensionare si conventie ajofm

In anul 2010, am luat cu conventie un angajat(pers peste 45 ani) si stiu ca suntem obligati sa il avem ca angajat 2 ani.Respectivul,a fost la Casa de Pensii si se pare ca are dreptul sa iasa la pensie,prin urmare si-a bagat actele pt iesirea la pensie( caci a lucrat pe la uzina).Acum eu ce trebuie sa fac?Trebuie sa ii inchid Cim,dar ce fac?Astept decizia de pensionare prima data si apoi ii inchid Cim,ca sa nu restitui banii la Ajofm?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 12 Iunie 2013
deci angajatul respectiv are 60 de ani,deci ii fac incetarea cim cand primesc decizia de pensionare,nu?Multumesc
Da.
Pentru a iesi la pensie pentru limita de varsta (fara reducerea varstei standard de pensionare) ar fi trebuit sa aiba o varsta de 64 ani si 6 luni...
Despre ce fel de pensionare este vorba?
Buna ziua,am primit decizia de pensionare privind acordarea pensiei pt limita de varsta astazi 12.06.2013.Acum trebuie sa ii fac incetarea conform art 56 cu data de astazi.Ce ma nelamureste este ca in decizie scrie:" Drepturile au fost stabilite incepand cu data de 07.02.2013( Plata drepturilor au fost stabilite incepand cu data de 07.02.2013)........domnul lucra la aceasta data,nu trebuie sa dea banii inapoi?
Nu trebuie sa dea banii inapoi , intrucat poate cumula pensia cu salariul - este vorba despre pensie pentru limita de varsta.
Legal trebuia sa se inceteze c.i.m. la data indeplinirii conditiilor de pensionare si nu la data comunicarii deciziei de pensionare , in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere de încetare contract pentru pensionare MIRELAIONICA MIRELAIONICA Bună ziua, am o cerere de pensionare a unui salariat cu data de 01.11.2011, trebui să ţin cont de ceva anume????? (vezi toată discuția)