avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum pot sa devin din angajat contractual, functionar public?

Sunt angajat contractual- psiholog la Directia pentru Protectia Copilului si as vrea sa devin functionar public...in speranta unui transfer la alta directie din alt judet(prin casatorie imi schimb domiciliul). Este posibil? Daca da, ce trebuie sa fac? Multumesc mult!

Am solicitat conducerii (directorilor) transformarea functiei de natura contractuala in functie publica, pe considerentul ca indeplinesc conditiile prevazute de lege, dar au refuzat motivand ca nu este in interesul institutiei.
Avand in vedere ca un specialist(psiholog) in adoptii se formeaza in ani de zile(fara lipsa de modestie), iar mie chiar imi place ce fac si as vrea sa desfasor aceeasi activitate dar in alta directie(ma casatoresc si imi schimb domiciliul), unde angajatii compartimentului adoptii sunt functionari publici..............va rog sfatuiti-mi ce sa fac, unde sa ma duc, cu cine sa vorbesc?
Din nicio prevedere legala nu reiese obligatia in sarcina angajatorului sa demareze procedura transformarii unui post contractual în funcţie publică .
Da, pentru ca legea este interpretabila si cum se intampla in Romania niciodata in beneficiul angajatului. Si totusi cum se intampla ca 90% din angajatii directiilor pentru protectia copilului, respectiv angajatii compartimentelor/birourilor de adoptii din acesta tara sunt functionari publici. Functioneaza ilegal?
cu tot respectul pentru profesia dvs., si pentru curajul de a va casatori....dar io de psihologi-functionari publici, n-am mai auzit pana acum... poate, daca ati studia putin statutul, va veti da seama ca ce pretindeti, este o aberatie. :)
Am inteles si totusi 90% din angajatii directiilor pentru protectia copilului, respectiv angajatii compartimentelor/birourilor de adoptii din acesta tara sunt functionari publici..asta inseamna ca este absolut ABERANT modul de functionare al acestei legi?
Si daca ce solicit eu este aberant, atunci cum va explicati ca persoana care se ocupa de arhiha(arhivar) din institutia in care lucrez are statutul de functionar public? Multumesc!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)
Functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua! Intrebare simpla: -sunt personal contractual cu diverse atributii (achizitii publice, registratura) in cadrul unei UAT, si as dorii sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Transformare personal contractual in functionar public adevar2014 adevar2014 Salut am nevoie de indrumari urgenete daca se paote, cum se face transformarea unui post de referent studii medii ( contractual) in post de inspector cu studii ... (vezi toată discuția)