avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Discriminare privind acordarea de scutire pe ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Discriminare privind acordarea de scutire pe mijloacele de transport public

Buna ziua .
Sunt in posesia unui raspuns al CNCD , de unde constat ca este inventata necesitatea existantei cumulului urmatoarelor conditii ... :
” 1. Existenta unui tratament diferentiat manifestat prin deosebire , excludere , restrictie sau preferinta .
2. Existenta unui criteriu de discriminare potrivit art. 2 , alin.1 din OG nr. 137 / 2000 republicata . , ... pentru ca o fapta sa poata fi calificata drept discriminare .”
Lasand la o parte faptul ca CNCD-ul a amanat un raspuns din luna octombrie , 2012 , va rog sa ma lamuriti daca raspunsul CNCD este corect sau doar o simpla fuga de raspundere . In art. incriminat de catre CNCD nu exista vreo referire la necesitatea vreunui cumul de conditii . Dimpotriva , oricare situatie prevazuta de legiuitor este o discriminare .
Speta : - Primarul comunist din orasul meu , cu votul CL , au hotarat acordarea de gratuitate pentru transportul in comun doar pentru pensionarii care au pensia pana la suma de 850 de lei / luna . Este vorba despre anul 2012 . Nu am nimic impotriva pensionarilor . De ce nu se aplica aceast ajutor si pentru persoanele aflate in activitate care au salariile (si astazi) mult sub 700 de lei ? Cea de-a doua situatie reclamata CNCD se refera la faptul ca primarul refuza sa mai raspunda la sesizarile mele , trei la numar , despre situatii diferite .
Daca am in vedere faptul ca din acest an au fost acordate reduceri pentru elevi si studenti , pot crede ca demersul meu a avut ecou , dar si ca intarzierea raspunsului CNCD a fost in concordanta cu prietenii politici , pana la o noua hot. a CL .
Fara sa am vreo afinitate politica , si pentru ca CNCD isi gaseste o exceptie de necompetenta in cazul inaintat de catre mine , cu scuza ca i-as fi cerut parerea despre legalitatea hotararii CL , invocandu-se si motivul ca faptele (sesizate) nu intra sub sub incidenta art. 2 din OG nr. 137 / 2000 , nu am reusit sa gasesc acoperirea legala a celor scrise de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii . Mie imi pare doar o ” batista pe tambal”
Intrebarile adresate CNCD au fost :
1. - Este discriminare acordarea de scutire pe mijloacele de transport public in comun doar pentru pensionarii (clasa sociala) cu pensia de pana la 850 de lei ?
2. - Este victimizare faptul ca primarul refuza sa raspunda la sesizarile mele , trei la numar , sesizari care vizeaza aspecte distincte referitoare la obligatii ale primarului ?

Cu toate ca am trimis CNCD-ului si copia hot. CL care arata clar gratuitatea doar pentru pensionari , CNCD-ul nu face nicio referire la hot. din anul 2012 , aratand ca in anul acesta primaria ar fi hotarat facilitati si pentru elevi / studenti , pers. cu dizabilitati .
In concluzie , in conditiile OG nr. 137 / 2000 , cele doua situatii constituie discriminare , sau nu ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: IonPopescu-B , utilizator 10:07, 8 Martie 2013
pentru nr :
2) sunteți o victimă/persoană care suferă/este afectat ”fizic” sau moral din partea/cauza administrației locale/primarul care NU vă dă un răspuns/nu vă soluționează cele 3 petiții ce arătați că i le-ați depus.Dacă ” vizeaza aspecte distincte referitoare la obligatii ale primarului”, l-ați putea lecui pe alesul locului prin acționarea în judecată pe contenciosul administrativ (să fiți în interiorul termenului de 6 luni de la depunerea petițiilor) ;

idem CNCD-ului, pt.”Cu toate ca am trimis CNCD-ului si . . . CNCD-ul nu face nicio referire la hot. din anul 2012 , aratand ca in anul acesta primaria ar fi hotarat facilitati si pentru elevi / studenti , pers. cu dizabilitati.”, NU v-a soluționat petiția ci s-a referit cu totul la altceva, în mod viclean a ”cotit-o”.

1) în opinia mea, măsura respectivului primar (așa cum o postați dvs.) ar putea fi interpretată/catalogată ori, constitui discriminare.
Daca-mi dati o adresa de e-mail , va pot trimite toate probele ; chiar si hot. CL de anul trecut . Nu ma asteptam la o reactie legala a CNCD , tocmai le-am scris despre faptul ca doar interesul politic ar putea constitui o exceptie , nu ce au inventat ei . Eu nu le cerusem sa se pronunte asupra legalitatii , le cerusem sa-mi spuna daca cele doua puncte sunt , sau nu discriminare . Oricum , va multumesc ! Nu sunt multi cei care vor sa arate obrazul politicianistilor ...
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
IonPopescu-B, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor comisie de disciplina smari smari Buna ziua! Întrebarea este: unde se poate depune o cerere de chemare în judecată a comisiei de disciplină ,pentru discriminare ? Tot la instanta unde se ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca cei care administreaza parcarile publice din ... Rosenberg Rosenberg Ce pot face daca cei care administreaza parcarile publice din Timisoara (TIMPARK) nu respecta normativele in vigoare la amenajarea locurilor de parcare pentru ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere Marta1975 Marta1975 Suntem 7 persoane angajate avand aceeasi functie si responsabilitati ,dar seful ma trateaza altfel fata de ceilalti colegi. Astfel spus ,daca nu am putut ... (vezi toată discuția)