avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pot face daca cei care administreaza parcarile ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pot face daca cei care administreaza parcarile publice din ...

Ce pot face daca cei care administreaza parcarile publice din Timisoara (TIMPARK) nu respecta normativele in vigoare la amenajarea locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilitati (aici ma refer la ("Normativ privind adaptarea clădirilor civile şi spaţiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap, indicativ NP 051 2012)?
Cel mai recent răspuns: Rosenberg , utilizator 11:35, 28 Aprilie 2023
Trebuie sa faceti o reclamatie catre cel care i-a delegat acest serviciu, daca nu ma insel primaria Timisoara.
Asta s-a facut deja dar cei din primarie nici nu se sinchisesc. Sunt la a doua sesizare inregistrata oficial la primaria Timisoara. In afara de acest aspect cei care administreaza parcarile (Timpark) au preluat si "exploateaza" o parcare nou infiintata cu 44 de locuri dar fara nici un loc de parcare pentru persoane cu dizabilitati. Si asta culmea langa un spital (Premiere). Daca nu ar fi de plans ar fi de comedie.
Da, vă înțeleg. Juridic vorbind ar trebui să primiți un răspuns pertinent și edificator de la un funcționar din primărie, care e implicat ca șef de serviciu, în problema care va doare .În cazul în care nu obtineti acel răspuns, sau e unul în doi peri, nu va rămâne decât să vă angajați avocat și să dați în judecată functionarul respectiv, la instantele de contencios administrativ.


Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2023
latka, moderator
Da dara acest lucru este ciudat. Nu sriu daca este cel mai bun lucru sa ma judec u un functionar public care nu-si face treaba intr-un sistem care permite acest lucru. Actiunile pe care le-am intreprins au fost sa fac sesizari si reclamatii la primaria Timisoara la politia locala, la ANPC la ANPD si o sesizare la CNCD atat pentru discriminare directa cat si pentru discriminare indirecta. Exista un dosar pe rol la CNCD dar lucrurile evolueaza destul de greu. Ideea este ca daca voi primi un verdict favorabil la CNCD sa dau in judecata Primaria Timisoara.
Până la urmă recunoașteți că tot în "puterea" instanței credeți, doar ca vă trebuie o decizie favorabilă de la o institutie a statului. Îmi dau seama ca nu e ușor să aveți așteptări "procedurate" de rigiditatea legilor și indolenta funcționarilor. Eu vă doresc să izbanditi. Nu prea există alte soluții, doar necesitatea de oameni buni în funcție.

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Semn parcare persoane cu handicap luca luca luca luca Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste \"parcari\" sunt nominale? Concret, pe strada din ... (vezi toată discuția)
Parcare pt persoane cu handicap Adryanbz Adryanbz Dacă locurile destinate persoanelor cu handicap sunt ocupate (intr-o parcare a primariei cu plata) , eu ca și persoană cu handicap am dreptul să parchez pe ... (vezi toată discuția)