avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recurs ordonanta prezidentiala - reziliere contract ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recurs ordonanta prezidentiala - reziliere contract comodat sediu SC

buna ziua
am deschis actiune ,ordonanta prezidentiala prin care am solicitat rezilierea contract comodat pentru sediu social,incheiat pe termen nelimitat ,si obligarea la plata c/v chelt energie si utilitati.am aratat ca ,pirita nu a respectat nici o clauza a contractului,respectiv.Am depus si notificare conciliere prin exec.judec. la care parata nu a raspuns si nu poate fi gasita de aproape un an.Nu a raspuns nici la cele 3 termene fixate de instanta,nici in urma publicarii in ziar.
Surpriza:instanta de fond ,dupa 3 termene de judecata,respinge cererea mea ,pentru ordonanta presedintiala ca neintemeiata.Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare.
Cum pot formula recursul si cum motivez actiunea de recurs?Fac mentiunea ca locuinta respectiva este si locuinta mea de domiciliu,numai ca,datorita unor probl.famil.nu am locuit acolo in fapt.Acum as vrea sa dezleg aceasta situatie .Va rog sa ma indrumati sa formulez recursul daca e poate.Multumesc
Cel mai recent răspuns: arlette , utilizator 11:21, 7 Martie 2013
Din punctul meu de vedere instanta are dreptate sa va respinga cererea de emitere a ordonantei presedentiale. Conform art. 996 Cod procedura civila ordonanta presedentiala se emite pentru "cazuri grabnice", pentru pastrarea unui drept care "s-ar pagubi prin intarziere", pentru prevenirea unei pagube iminente si care nu s-ar putea repara.
In cazul dumneavoastra trebuia sa solicitati obligarea societatii la plata cheltuielilor de utilitati pe care i le-ati pus la dispozitie conform contractului de comodat cu conditia sa fie specificata in mod clar obligatia de plata a acestora.
Cu tot respectul, dar ati fost indrumat gresit in actiunea dumneavoastra.
multumesc .Insa instanta nu putea sa se pronunte din prima fara a mai pierde timp cu termene de judecata?in acest caz ,mai fac recurs?care ar fi urmatorul pas ?
sunt de acord cu dnul consilier, ati ales gresit calea ordonantei presedintiale. Aceasta cale se alege numai pt luarea de masuri vremelnice, adica temporare, ori anularea unui contract nu este o masura temporara !

Trebuie sa faceti actiune prin care sa cereti anularea contractului si obligarea platii utilitatilor, prin ordonanta presedintiala, dupa aceea, puteti cere evacuarea.

nu faceti recurs pt ca nu aveti nici o sansa, din ce ati spus.
iertati-mi ignoranta,dar anularea contractului si rezilierea nu este acelasi lucru?pe cale de ord.prez.am cerut rezilierea contractului si obligarea la plata utilitatilor .Nu inteleg,spuneti"'Trebuie sa faceti actiune prin care sa cereti anularea contractului si obligarea platii utilitatilor, prin ordonanta presedintiala, dupa aceea, puteti cere evacuarea.
'


Contractul se reziliaza pentru neindeplinirea obligatiilor asumate, anularea este altceva, un contract devine nul pentru alte aspecte, spre exemplu partile nu au capacitate de a contracta, obiectul nu este licit / legal etc.

Alte discuții în legătură

Contract chirie expirat - chiriasul refuza sa paraseasca imobilul. edward_zone edward_zone Buna ziua, Problema mea este urmatoarea: Eu, persoana fizica, am inchiriat catre o persoana juridica un spatiu comercial. Chiriasul a uitat de 3 luni sa ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala evacuare Speranta10 Speranta10 Daca introduc o actiune pe baza Ordonantei Presedentiala,mi se va amite cererea? Situatia se prezinta astfel: Intr-un apartament cu proprietarii ... (vezi toată discuția)
Intretinere minor ivanflorentina50 ivanflorentina50 cum pot sa obtin si eu sau sa formulez o cerere de ordonanta presedentiala pentru a obliga la plata intretinerii unui minor (vezi toată discuția)