coraz a scris:
nu are dreptul dar nici nu-i interzice nimeni. se considera ca ambii parinti actioneaza spre binele copilului si e greu de dovedit contrariul.
sunt intr-o situatie similara: concubina cu copil o invinetesc pe fetita mea cum o prind pe acolo. tatal ei nu spune nimic. atunci cand nu o face \"gunoi\" si \"nenorocita\". copilul meu e luat cu politia de acasa impotriva vointei ei. psihologii privati nu vor sa se bage sa evalueze copilul - se tem sa nu fie dati in judecata de tata care are si el custodie (ce lege de 2 bani!). ne-au trimis la dgaspc. unde am depus o cerere acum aproape 2 saptamani - a 3-a deja - la primele 2 nu s-a deranjat nimeni macar sa raspunda. si unde am si fost personal sa vorbesc, mi s-a spus la fel, ca ei nu au mari drepturi. ca chiar daca vor face acea consiliere a minorei, raportul nu il vor da decat instantei. deci - deschis din nou proces, pe probele pe care le ai.
intreb domnii avocati: noi mamele \"geloase\" pe concubinele fostilor soti - ne putem folosi atunci cand copiii refuza sa mearga cu tatii lor biologici, care ii folosesc ca metoda de razbunare pe fostele sotii - de Art 912 ncpc? daca da, ce e cu acel alin (5), ce vrea sa spuna?
multumesc!
In cazul dvs. daca copilul sufera si este agresat puteti gasi modalitati concrete prin care sa nu se mai intample asa ceva.
Puteti face plangere la politie pentru rele tratamente aplicate minorului si se poate ajunge si sa nu mai ia copilul.
Psihologi se pot gasi si este chiar necesar sa duceti copilul la psiholog pentru ca poate fi foarte grav afectat din punct de vedere psihologic sau chiar psihiatric.
Cateodata trebuie mers putin pe limita legii pentru a se respecta anumite drepturi fundamentale si a se estompa actiuni iresponsabile care sa afecteze grav viitorul copilului si nu trebuie sa uitati faptul ca dvs. va revine aceasta raspundere morala daca celalat parinte are o asemena atitudine si nu luati masuri concrete.