avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Are sau nu are acest drept???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Are sau nu are acest drept???

Rog,din nou,sprijin si lamurire cu privire la vechea mea problema,..........fostul si comportamentul fata de copilul nostru.Dilema mea e urmatoarea: daca copilul imi este incredintat mie,spre crestere,educare,custodia o detin doar eu,ce drept are fostul,sa produca schimbari fizice copilulului???
Ma refer la obsesia de a rade copilul in cap,se intampla deja a 4-a oara,de cand am vb cu el ca nu sunt de acord si nu pot suporta copilul tuns ca dupa paduchi.mentionez ca l-a adus,pe langa chilug,facut pe el si flamand
Nu mai suport,rog ajutor,cum pot potoli neispravitul acesta.
@TIMONA:
personal eu sunt interesata: si de un astfel de psiholog (am nume maricele din bransa pe care le-am contactat si care s-au dat la o parte fara macar sa ne vada, spunand ca nu mai vor sa se implice in divorturi cu probleme. de parca copiii nostri ar avea vreo vina ca parintii sunt cum sunt
si de un astfel de avocat, cu experienta reala - desi nu stiu sincer daca exista, ca stiu ca prostia (dp meu de vedere) de custodie comuna de-abia ce a inceput sa faca probleme in mod oficial copiilor (nu fostelor cupluri, ca ele au problemele lor).
eu mi-am cumparat singura cpc si am inceput sa il citesc tocmai sa aflu ce ma ajuta. stiu si de legea 272 si de conventia de la haga pe copii.

dar: EU AM NEVOIE DE AJUTOR PENTRU COPILUL MEU. daca e cineva dispus sa ma indrume, eu sunt dornica sa remunerez acest ajutor :)
coraz a scris:

nu are dreptul dar nici nu-i interzice nimeni. se considera ca ambii parinti actioneaza spre binele copilului si e greu de dovedit contrariul.
sunt intr-o situatie similara: concubina cu copil o invinetesc pe fetita mea cum o prind pe acolo. tatal ei nu spune nimic. atunci cand nu o face \"gunoi\" si \"nenorocita\". copilul meu e luat cu politia de acasa impotriva vointei ei. psihologii privati nu vor sa se bage sa evalueze copilul - se tem sa nu fie dati in judecata de tata care are si el custodie (ce lege de 2 bani!). ne-au trimis la dgaspc. unde am depus o cerere acum aproape 2 saptamani - a 3-a deja - la primele 2 nu s-a deranjat nimeni macar sa raspunda. si unde am si fost personal sa vorbesc, mi s-a spus la fel, ca ei nu au mari drepturi. ca chiar daca vor face acea consiliere a minorei, raportul nu il vor da decat instantei. deci - deschis din nou proces, pe probele pe care le ai.
intreb domnii avocati: noi mamele \"geloase\" pe concubinele fostilor soti - ne putem folosi atunci cand copiii refuza sa mearga cu tatii lor biologici, care ii folosesc ca metoda de razbunare pe fostele sotii - de Art 912 ncpc? daca da, ce e cu acel alin (5), ce vrea sa spuna?
multumesc!

In cazul dvs. daca copilul sufera si este agresat puteti gasi modalitati concrete prin care sa nu se mai intample asa ceva.
Puteti face plangere la politie pentru rele tratamente aplicate minorului si se poate ajunge si sa nu mai ia copilul.
Psihologi se pot gasi si este chiar necesar sa duceti copilul la psiholog pentru ca poate fi foarte grav afectat din punct de vedere psihologic sau chiar psihiatric.
Cateodata trebuie mers putin pe limita legii pentru a se respecta anumite drepturi fundamentale si a se estompa actiuni iresponsabile care sa afecteze grav viitorul copilului si nu trebuie sa uitati faptul ca dvs. va revine aceasta raspundere morala daca celalat parinte are o asemena atitudine si nu luati masuri concrete.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In primul rand sa nu te sperii ca nu are ce sa-ti faca.Copilul fortat sau speriat de el poate sa-i povesteasca ce faci acasa chiar si gresit asa cum intelege el lucrurile ca apoi neispravitul sa le poata folosi impotriva ta.Trebuie sa te adresezi protectiei copilului sau cum s-o mai numi ea autoritatea tutelara sa povestesti ce se intampla sa vada copilul inainte de programul de vizita al tatalui si apoi daca ai cum sa-i chemi sa-l vada dupa ce il tunde sau ce mai face.Treaba cu poza nu tine ti-ar trebui niste martori care sa confirme ce constati si tu atat inainte de al incredinta cat si cand iti aduce copilul cu ideea clara ca acestia sa -l vada pe individ cum ia si cum aduce copilul.Nu trebuie sa-i permiti sa ia copilul decat atunci cand are program si asta strict a intarziat sa-l ia nu il mai dai sau l-a adus mai tarziu reclamat la politie.Trebuie sa iei legatura cu cei de la politie sa le explici si lor modul luii de comportament cum ameninta etc.Ai permis prea multe si te stie slaba motiv pt.care isi bate joc si de tine si de copil.Trebuie sa implici in toata treaba asat si politia iar in cazul in care copilul nu vrea sa meraga la el autoritatea tutelara poate face un raport si poti sa-l dai in judecata.Dar din pacate traim in RO si lumea asta care e platita sa ne protejeze e jalnica.Toata lumea iti va spune ca trebuie sa cauti o cale de mijloc.Asta o spun pt. ca indivizii nu vor sa se implice si atunci te lasa pe tine sa faci cum te taie capul.Cu acest individ trebuie sa lupti cu armele lui.Daca vine si-ti face scandal la uasa politia martori etc apoi judecata si-l potolesti.Iti trebuie nervii tari.Succes.Iar daca sunt multe taisuri atunci poarta-ti crucea si nu mai cauta ajutor.
Doamnelor, dacă lucrurile stau aşa precum le descrieţi, NU staţi cu mânile în sân!

ªi ce dacă aţi scris 7 sesizări? Scrieţi-o şi pe a cinsprezecea!
Dar in loc de 15 poveşti lungi, v-as recomanda sau apelaţi la ajutorul cuiva care stie sintetizeze ceea ce aveti dvs. de povestit la nivel de 15 propoziţii usturătoare. (cât să-l facă să mai refelecteze pe acel funcţionar care ar avea tendinţa s-o lase la dospit într-un sertar).

Nefericirea este că sunt atâtea mame care au strigat LUPU pentru orice pile de miel, încât nu mai sunt CREDIBILE exact acele sesizări cărora ar trebui sa li se acorde importanţa.

Păi, si eu am plâns când m-a tuns mama şi am tuns la rândul meu păpuşa cu aceeaşi explicaţie "lasă c-o să-ţi crească la loc mai des şi mai frumos", dar imi pare că nu vorbim de-un simplu tuns, ci de impunerea voinţei demonstrative, de acţiuni degradante şi umilitoare şi alte acţiuni cu efect similar, cauzatoare de suferinţe psihice.

Specialişti în psihologie infantilă!? Or fi vreo 2 pe j'dămii din km pătraţi. Dar, in genere, am văut specialişti în de toate (reorientare si reconversie profesională etc., dar nu psihologie infantilă) dispuşi să trimită în dosare de drept al familiei tot soiul de mizerii (raport în care se rostea de 33 ori cuvantul mama si NICIODATA cuvântul tata). Noroc că a ocolit instanţa, elegant, maculatura aia ...

Probabil că din acestă pricină nu mai vor să se amestece în dosare complicate nici macar aceea care ar avea autoritatea (ştiinţifică şi morală) s-o facă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2013
romascanu, moderator
e important sa il vada un psiholog, sa il evalueze si in functie de raspunsul sau puteti sa se sizati instanta de judecata. Oricum si instanta va solicita un raport de evaluare a psihologului curtii de apel de care apartineti.

Alte discuții în legătură

Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Modificare program de vizita si exercitarea in comun a autoritatii parintesti ContSters193379 ContSters193379 ......tatal copilului nostru,in varsta de 8 ani,m-a dat in judecata pentru schimbarea programului de vizita,respectiv custodie comuna, o saptamana in vacanta ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)