avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante mari intretinere, executare silita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante mari intretinere, executare silita

Avem un restantier pe scara care a acumulat la intretinere datorii in valoare de 15.000 RON (de 3 ani nu a platit intretinearea). Acum riscam sa ramanem fara apa si gaze.
Asociatia de proprietari a dat in judecata proprietarul si a avut castig de cauza pe 1 an, respectiv 2. Avocatul a facut procese separate pentru fiecare an, nu stiu de ce. A venit executorul, nu a vrut sa-i deschida si am inteles ca nu are ce sa-i faca.
Nu stim sigur daca e apartamentul celui care locuieste acolo, al sotiei sau etc.
Este genul de individ care mai are cateva executari pe rol pe alte firme.
Credem ca nici impozitul nu a fost platit niciodata la acel apartament.
Ce putem face? Care ar fi pasii? Ce ne sfatuiti? Multumim frumos.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:36, 8 Martie 2013
Executorul trebuie sa execute.
Se poate afla de executor cine este proprietar.

Daca respectivul nu este proprietar ar trebui deschis proces impotriva proprietarului cat mai repede.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Din cate am inteles executorul are dreptul sa afle cine e proprietarul de drept si poate sa-l execute, evacua?
Daca nu e el proprietarul cat poate dura un alt proces?

Restantierul impotriva caruia ati formulat actiune in instanta detine calitatea de proprietar asupra apartamentului care a acumulat debitul?
Responsabilitatea acumularii debitului revine atat presedintelui si comitetului executiv care au asteptat acumularea acestuia fara a aplica concret disp art 50 si 51 din L nr 230/2007
Executorul judecatoresc cu scopul recuperarii debitului,solicita la autoritati comunicarea bunurilor in evidenta debitorului
Executorul judecatoresc poate desfasura etapele si procedura de executare silita asupra bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare ,pana la concurenta debitului de recuperat
Daca insa restantierul actionat in instanta nu detine calitatea de proprietar asupra apartamentului,pe cale de consecinta asociatia trebuie sa desfasoare demersuri pentru a afla proprietarul de drept al apartamentului impotriva caruia sa promoveze actiune in instanta
Asociatia de proprietari nu a instituit privilegiul imobiliar?
Asociatia de proprietari poate clarifica identitatea proprietarului apartamentului solicitand oficial relatii la autoritati
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
ynocentta, utilizator
Urmati sfatul domnului av. Lasconschi. Asa este, ex. jr. poate sti exact cine este prop. apartamentului (de altfel si as. de prop. putea sa afle acest lucru inainte de a initia actiunea in instanta, simplu printr-o adresa la OCPI), altfel nu poate executa nimic. Daca este cazul (alt proprietar), se poate deschide un nou proces (indreptare judiciara). Sfaturile unui avocat va pot ajuta f. mult.
NatydeaV a scris:
Asociatia de proprietari a dat in judecata proprietarul si a avut castig de cauza...

Pai asta spuneti in primul mesaj. Cum adica nu se stie care-i proprietarul?
Din primele termen in instanta se verifica aceste lucruri si nu dupa obtinerea unei hotarari investita cu formula executorie.
Poate nu ati fost la executor sau nu ati inteles bine ce face executorul. Executorul nu sta la cheremul celui executat. Executorul executa, cere sprijinul politiei, al jandarmeriei... dar tot executa.

Alte discuții în legătură

Restanta la un apartament cu proprietarul decedat geroge geroge familia mea detine un apartement,avem restanta la intretinere ,ce se intimpla daca suntem actionati in judecata ,tinind cont ca tatal meu este decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante restantier cu apartament ipotecat de bancă adelamarcu adelamarcu In asociatia de proprietari pe care o administrez, există un restantier care are apartametul ipotecat la 2 banci si mai are doua inscrisuri (alte ... (vezi toată discuția)
admite în parte contestaþia la executare thheodor thheodor Am si eu nevoie de cateva lamuriri daca se poate...Am o cunostiinta care se afla in proces cu asociatia de proprietari. Presedintele de asociatie vrea cu orice ... (vezi toată discuția)