avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citat de politie - neprezentare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citat de politie - neprezentare

Va rog sa ma ajutati intr-o problema, am fost citat sa ma prezint la un Post de Politie, prin lasarea in poarta locuintei parintilor mei a unei invitatii. Eu neavand domiciliul la adresa respectiva si nestiind de aceasta citatie (nu am semnat personal nimic) nu m-am prezentat iar dupa 2 zile au revenit lucratorii de la Politie la adresa parintilor mei lasand in cutia postala o amenda de 1500 de lei.
Mentionez ca lucratorii de la Politie au ceva personal cu mine pentru ca am indraznit sa ii reclam la IPJ pentru faptul ca consuma alcool in timpul serviciului si ca "si-au mutat sediul" in incinta unui bar din localitate. Ma cauta la adresa parintilor mei in fiecare zi, iar mama mea fiind bolnava nu mai suporta sa vada "loganul de MAI" in fiecare zi la poarta.
Motivul pentru care sunt chemat este ca am avut un accident fara victime, rezultat doar cu avarierea usoara a autoturismului si distrugerea unei plase de gard. Nu au nicio dovada in acest sens, deoarece eu nu am avut niciodata un autoturism proprietate personala iar la adresa parintilor mei au gasit masina care cred ei ca a fost implicata in acel accident fara bara din spate. A existat doar un martor care sustine ca era dupa poarta dar nu a declarat ca m-a vazut pe mine implicat in accident, doar pe tatal meu cum tracta masina implicata de la fata locului. Politistii au ajuns la concluzia ca eu am fost implicat si fara sa termine cercetarile am primit in poarta parintilor mei al doilea proces verbal cu 375 lei amenda si retinerea permisului de conducere.
In alta zi au lasat o a doua invitatie in poarta, iar parerea mea este ca asteapta sa nu ma prezint pentru a obtine un mandat. Va rog sa ma ajutati in acest caz cu niste sfaturi ce ar trebui sa fac.
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Lucian_1990, utilizator
Lucian_1990 a scris:

am fost citat sa ma prezint la un Post de Politie, prin lasarea in poarta locuintei parintilor mei a unei invitatii. Eu neavand domiciliul la adresa respectiva si nestiind de aceasta citatie (nu am semnat personal nimic) nu m-am prezentat iar dupa 2 zile au revenit lucratorii de la Politie la adresa parintilor mei lasand in cutia postala o amenda de 1500 de lei.

1) unde aveti domiciliul? Totusi locuiti acolo de v-au cautat la adresa parintilor dvs?

2) Cand au venit politistii cu invitatia,era cineva acasa in clipa aceea? Politia trebuia sa inmaneze unei persoane de acasa in cazul in care dvs nu erati acasa,sau trebuia sa intrebe in vecini daca stiu vecinii unde sunteti,in caz daca nici de data asta nu va gasea,puteau lasa citatia in poarta facand un proces verbal cu mentiunea ca nu v-a gasit la domiciliul.

3) In locul dvs eu nu as plati amenda,dar ma prezint in alta zi (maine),si la sediul lor vad de ce v-a chemat. Eu zic sa depuneti plangere la superiorii lor pe judet,cu mentiunea ca v-a dat amenda la alta adresa. Ei erau obligati sa va caute la domiciliul unde il aveti,nu in alta parte.

4) cautati pe google art 175-181 (citarea,comunicarea actelor procedurale.) Acolo puteti vedea cum trebuia sa procedeze politia,in caz daca va regasiti prin vreun articol in favoarea voastra,faceti plangere superiorului asa cum am mentionat si la pct 3.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
Tarzan2012, utilizator
Avand in vedere suspiciunea care planeaza asupra dvs,se impune sa dati curs citatiei asta pentru a nu determina eventual aducerea cu mandat
In primul rand trebuie sa contestati amenzile respective.
In al doilea rand avand in vedere ca "Invinuitul sau inculpatul se citeaza la adresa unde locuieste, iar daca aceasta nu este cunoscuta, la adresa locului sau de munca, prin serviciul de personal al unitatii la care lucreaza.", este clar ca nu ati fost citat legal daca locuiti in alta parte.
Ideal ar fi sa va angajati un avocat si in functie de circumstante sa va redacteze o noua plangere la IPJ la care sa ataseze si respectivele procese-verbale. Tot cu avocatul mergeti acolo la politie. Avand in vedere ca toate pot fi numai sicane este bine sa nu mergeti neinsotit.
In ce calitate ati fost citat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie politie dupa o altercatie verbala cu un politist crlbxl crlbxl Buna ziua, Ieri, seara ma aflam intr-un bar, care ii apartine fratelui meu. Vorbeam la tejghea, cu fata care era de tura...La un moment dat, a intrat in bar ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie Katalynho Katalynho Buna seara! Am si eu o intrebare, am fost surprins ca martor in cazul unei batai dintre doi prieteni si alti doi necunoscuti. Unul dintre prietenii mei a ... (vezi toată discuția)
Citatie ccosmin ccosmin Buna ziua am primit o citatie in posta care ma pune pe ganduri. Textul ei este cam asa: Subsemnatul...domiciliat ...este chemat in instanta la camera ... ... (vezi toată discuția)