avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna seara,
Am lucrat la o firma 6 ani, si acum 5 luni m-au bagat in somaj. Am luat somaj 6 luni de zile si acum ma cheama iar la servici pe o perioada de 3 luni. In cazul in care dupa aceste 3 luni mi se va face contractul pe perioada determinata iar dupa n... luni ma vor baga iar in somaj pe ce perioada voi primi acest somaj?

Cel mai recent răspuns: mantogpetrucristian , utilizator 10:50, 8 Martie 2013
Daca va incadrati in munca pe o perioada mai mica de 12 luni, plata indemnizatiei de somaj se suspenda, urmand ca la expirarea c.i.m sa faceti cerere de repunere în plată, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendării indemnizatiei.
Pentru perioada de 6 ani de lucru in cadrul societatii beneficiati de 9 luni de ajutor de somaj, in momentul in care reveniti la lucru pe o perioada determinata mai mica de 12 luni se poate suspenda perioada de somaj, iar in momentul incetarii contractului pe perioada determinata se poate continua pana la incheierea perioadei de 9 luni, in cazul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare din somaj alinacristinel alinacristinel buna seara as dori sa stiu ce avantaje are firma care ma reaganjeaza din somaj dupa 3 luni/mentionez ca am fost trecuta in somaj pe perioada de iarna adica ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Angajare si somaj standan54 standan54 M-am angajat la o firma din postura de somer cu contract pe perioada determinata(1 an);din perioada de somaj de un an mai am 6 luni neefectuate.Problema este ... (vezi toată discuția)