avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces la ICCJ - acordare termen pentru angajare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces la ICCJ - acordare termen pentru angajare aparator

1-Este obligata instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa acorde un nou termen de judecata,la primul termen, daca nu am angajat inca aparator ales ?Mentionez ca am fost condamnat de Tribunalul Dolj,am facut Apel la Curtea de Apel Dolj ,iar acum am primul termen dupa trei luni de la Apel la I C C J Bucuresti iar Parchetul nu a facut recurs.
2-ce motive de amanare exista ca sa pot amana cat mai mult terminarea procesului,eventual ,chiar sa se trimita la rejudecare ?
3-Am interdictia de a parasi localitatea Craiova,procesul va fi la Bucuresti,incalc interdictia mergand la proces avand citatie pentru ziua procesului ?
VA MULTUMESC !:mothersday:
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
maneageorge99, utilizator
ICCJ nu este obligata, ci poate admite o astfel de cerere daca este la primul termen si daca exista motive in acest sens.

Motive de amanare: lipsa aparare (dar la iCCJ e cam riscant, depinde si cu cat timp inainte ati primit citatia), boala (adeverinta medicala) , lipsa mijloacelor materiale de a angaja avocat (dar si asta e riscant intrucat oricum vi se desemneaza din oficiu) etc. ...

Trebuie sa anuntati organul judiciar care a luat aceasta masura/procurorul despre faptul ca urmeaza sa va deplasati si prim ordonanta va permite sa va prezentati la proces.
1. La primul termen solicitati amanarea cauzei in vederea angajarii unui aparator ales, instanta va pune in vedere ca e primul si ultimul termen dat in acest scop. Daca nu va angajati aparator in acest timp, primiti din oficiu.
Intradevar ICCJ nu este obligata sa amane cauza pentru angajare, dar nici nu va respinge o cerere in acest sens la primul termen.
2. Se poate obtine un termen "garantat" pe motive medical - cerere + dovada internarii/diagnostic.
Lipsa partilor din dosar nu duce la amanarea cauzei atata timp cat procedura de citare a fost legal indeplinita (spre deosebire de fond/apel), si se va judeca cu avocati din oficiu.
Lipsa aparatorului ales nu duce la amanarea cauzei - patita pe propria piele - unde la al doilea termen am fost judecat cu avocat din oficiu, deoarece citez "Dosarul e pe rol de 3 ani jumate, aparatorul ales trebuia sa asigure substituire", norocul meu a fost ca au amanat 7 zile pentru concluzii scrise.
3. Interdictia de a nu depasi limita teritoriala suna ceva de genul :
- să nu depăşească limita teritorială a Judetului X , decât în condiţiile stabilite de instanţa de judecată;
- să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
Sunt sanse mari sa va acorde un termen pentru angajarea unui avocat insa pot aparea si surprize neplacute deoarece a trecut mult timp de la momentul citarii.
Este indicat sa fi vorbit deja cu un avocat care sa fie pe aproape in caz ca instanta va respinge cererea de amanare si va lasa cauza la ordine.

Faptul ca va veti prezenta la proces nu cred ca va constitui o problema deoarece ati fost citat.
Exista insa o problema legata de incalcarea dreptului la aparare datorita acestei interdictii de a nu parasi localitatea pentru ca spre exemplu nu va puteti deplasa singur pentru a face copii xerox dupa dosar.
De aceea, puteti spune ca ati vorbit cu un avocat dar acesta nu a putut sa ajunga sa faca xerox dupa dosar, iar dvs. nu aveati dreptul sa veniti la Bucuresti ca sa faceti copii xerox.Din acest motiv ati ajuns la concluzia ca trebuie sa va angajati un avocat din Bucuresti ( puteti continua daca este necesar ) dar v-ati gandit prea tarziu la aceasta varianta...deoarece avocatul a zis ca nu mai prinde dosarul in arhiva cu 3 zile mai inainte de termenul de judecata.
Asa veti convinge instanta sa amane:confused: daca va incerca sa respinga cererea de amanare a judecatii;)

Insa, nu deschideti aceasta dicutie decat daca va ia la intrebari...pentru motivul ca nu v-ati angajat avocat...pana la termenul de judecata.
Altfel, nu vorbiti...neintrebat...
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
VA MULTUMESC MULT !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)
Curtea de apel craiova redstyle redstyle buna seara ! la prima infatisare la curtea de apel craiova a unul proces penal - poate cere inculpatul singur un termen pentru angajare aparator ? .. in ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare avocat - al 11-lea termen oltul oltul proces penal cu doi inculpati....11-lea termen...pot sa cer amanare pt angajare avocat? (eu inca nu am cerut amanare pt angajare avocat,nici nu am fost prezent ... (vezi toată discuția)