avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... curtea de apel craiova
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

curtea de apel craiova

buna seara !

la prima infatisare la curtea de apel craiova a unul proces penal - poate cere inculpatul singur un termen pentru angajare aparator ?
.. in acest caz poate obtine un alt termen de judecata ?
sau daca nu are aparator i se impune din oficiu un aparator ?

care ar putea fi termenul maxim care se acorda pentru asa ceva

multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:04, 12 Octombrie 2010
are dreptul sa ceara termen pt angajare aparator.termenul poate fi de maxim doua luni.
Inculpatul are dreptul sa solicite la primul termen de judecata, acordarea unul alt termen in vederea angajarii unui aparator.
Termenele sunt diferite daca vorbim de o cauza cu inculpat arestat sau daca in cauza sunt si inculpati arestati, termenele vor fi mai scurte, pentru ca aceste cauze se judeca cu celeritate iar in situatia cauzelor cu inculpati cercetati in libertate , termenele sunt mai mari, dar acestea difera de la instanta la instanta in functie de termenele de condica.
Cererea de inculpatului de a-si angaja aparator este legala si temeinca, iar instanta nu poate trece peste ea, astfel instanta va acorda un nou termen de judeacta pe care condica i-l permite. Nu ptr toate infractiunile este obligatorie asistenta juridica acordata de aparator ci numai ptr unele
daca respectivul inculpat este cercetat in libertate pentru inselaciune si nu a primit citatie acasa de la curtea de apel .. a citit doar pe internet care este data procesului

in cazul in care nu se prezinta la primul termen .. procesul se mai amana ... ?
si sa ceara la al doilea termen pentru angajare aparator ..se poate? sau i se respinge recursul din start

ideea este ca vrea sa amane cat mai mult acest proces... nu stie daca sa se prezinte la primul termen sau nu
Daca are motive temeinice poate sa depuna in termen legal cerere catre instanta,
pentru amanare judecata si acordare termen

Alte discuții în legătură

Curte de apel craiova redstyle redstyle daca un inculpat este cercetat in libertate pentru inselaciune si nu a primit citatie acasa de la curtea de apel .. a citit doar pe internet care este data ... (vezi toată discuția)
Proces la iccj - acordare termen pentru angajare aparator maneageorge99 maneageorge99 1-Este obligata instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa acorde un nou termen de judecata,la primul termen, daca nu am angajat inca aparator ales ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)