avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Depasire plafon scutire tva - 65 000 eur
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Depasire plafon scutire tva - 65 000 eur

Am urmatoarea situatie.
Mi s-a anulat CIF in iulie 2012 si am devenit neplatitor de tva ca urmare a anularii acestuia( 6 luni deconturi fara sume-art 153.9.e.) nu am depus cerere de reactivare in intervalul celor 180 de zile.
In ian si febr. am realizat o cifra de afaceri de 320.000 ron.Din ce am citit nu pot fi reactivata ca platitor de tva,dar in aceste conditii cum trebuie sa procedez....
Multumesc anticipat pentru lamuriri!


Persoanele impozabile, pentru care autoritatea fiscala a anulat inregistrarea in scopuri de TVA, nu vor avea dreptul sa deduca taxa aferenta achizitiilor de bunuri/servicii, dar vor avea obligatia de plata a TVA, in situatia in care desfasoara activitati economice in perioada in care nu sunt inregistrati in scopuri de TVA. De asemenea, nici beneficiarii care cumpara bunuri/servicii de la acesti contribuabili nu vor avea posibilitatea deducerii TVA, cu exceptia achizitiilor de bunuri efectuate in cadrul procedurii de executare silita.

De asemenea, contribuabilii al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat din oficiu trebuie sa depuna o declaratie privind taxa colectata care trebuie platita pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea taxei pentru livrari de bunuri/prestari de servicii efectuate si/sau pentru achizitii de bunuri si/sau servicii pentru care sunt persoane obligate la plata taxei, efectuate in perioada in care persoana impozabila nu are un cod valabil de TVA.

sursa-avocatnet.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cod tva auradobrin auradobrin Am primit o decizie prin care mi se anuleaza din oficiu codul de tva cf art 153 alin 9 lit e. In decontul trim 3 nu am avut activitate pentru ca era o firma ... (vezi toată discuția)
Reactivare platitor tva hanganumagdalena hanganumagdalena O societatea care nu a efectuat operatii economice in sfera TVA intr-o perioada de 6 luni consecutive, si i-a fost anulata din oficiu inregistrarea in ... (vezi toată discuția)
Deducere tva gabrielaconta gabrielaconta Unei persoane juridice i se anuleaza codul de inregistrare in scopuri de tva conform prevederilor art. 153 alin.9 lit c. Dupa data anularii, persoana ... (vezi toată discuția)